Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ,,Справедливост" пр...
,,Справедливост> КС отхвърли искането на Мая Манолова за отмяна на единната цена на водата" title=",,Справедливост" против интересите на хората! >> КС отхвърли искането на Мая Манолова за отмяна на единната цена на водата" />

,,Справедливост" против интересите на хората! >> КС отхвърли искането на Мая Манолова за отмяна на единната цена на водатаКонституционният съд отхвърли искането на бившия омбудсман Мая Манолова за отмяна на единната цена на водата.

Манолова настояваше да се отмени разпоредбата от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги (ЗРВКУ), която въвежда принципа на единна цена водата на обособена територия. Според лидера на "Изправи се.БГ" тя е противоконституционна, защото влиза в противоречие с правната сигурност - основен принцип в правовата държава.

Искането бе внесено в началото на миналата година, като посоченият от нея проблем е, че не отчита реално разходите на ВиК дружествата в отделните райони, различни при гравитачната, помпената и смесената водна система.

Предстои да бъдат публикувани мотивите на конституционните съдии.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Омбудсманът  атакува 3 закона пред КС >> Заради горивата, водата и държавните служители

Манолова се готви за избори: Не мисля, че ще бъда следващият омбудсман на България127197