Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "АпартаментГЕЙТ" се ...
> И зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов е купил апартамент срещу 616 евро на кв. м" title=""АпартаментГЕЙТ" се разраства, властта в потрес! >> И зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов е купил апартамент срещу 616 евро на кв. м" />

"АпартаментГЕЙТ" се разраства, властта в потрес! >> И зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов е купил апартамент срещу 616 евро на кв. мЖилището е на ул. "Тинтява" в кв. „Изток” - на няколко пресечки от сградите, където с недвижими имоти се сдобиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева

Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент на преференциални цени, съобщи в свое разследване БТВ. През есента на 2018 г. Първанов купува апартамент от 150 кв. м заедно с два гаража с обща площ на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лева. 
Това прави точно по 616 евро на кв. м. 

Първанов се сдобива с имота на 28 септември 2018 г., сочи справка на БТВ в Службата по вписванията. 

Апартаментът в луксозния блок се намира в кв. „Изток” на ул. „Тинтява”, или на няколко пресечки от сградите, където с недвижими имоти се сдобиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева. 

Проверката на БТВ и „Антикорупционния фонд” показа още, че с апартамент в същата сграда няколко дни по-рано се е сдобил и ексшефът на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

 

Красимир Първанов засега държи рекорд по евтиния, пише в подробно разследване по случая сайтът "Биволъ". Медията посочва, че енергийният шеф придобил на 28.09.2018 апартамент от 149,56 кв.м. плюс два гаража – 18,9 кв.м. и 31,17 кв.м. за 240 312,47 лв. или 616 евро на кв. м. Имотите са в нова сграда на ул. “Тинтява”, където е единият от апартаментите закупени от Вежди Рашидов.

Първанов е редовен клиент на Артекс. Още през 2009 той си е купил от фирмата апартамент в Дианабат от 150 кв. м. плюс гараж 16,9 кв.м. за 222 964 лв. или 684 евро на кв.м. Първанов е бивш шеф на НЕК, по-късно става част от правителството "Борисов 3".

 

Още фигури от властта излизат от справки в Имотния регистър като клиенти на “Артекс”, придобили апартаменти по непазарни цени, сочи "Биволъ". Това станало ясно след като от медията обработили партидите на всички фирми свързани с Пламен и Весела Мирянови – около 3000 записа за сделки с имоти.

 

Сред новите попълнения в скандала “Апартаментгейт” освен са зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, са бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и Гергана Мутафова от ВСС.

 

Малко преди Красимир Първанов, на 20.09.2018, с апартамент в същата сграда на ул. "Тинтява" се е сдобил бившият шеф на КРС Веселин Божков, посочва още "Биволъ". Неговият апартамент и гараж излизат по 682 евро на кв.м.

Божков беше дългогодишен шеф на Комисията за регулиране на съобщенията като успя да смени 8 правителства на поста от 2007 до 2017 г. 

Друго интересно име сред клиентите на Артекс е Гергана Мутафова, бивш районен прокурор на Пловдив и член на ВСС. Тя беше избрана от парламентарната квота като лично предложение на Цветан Цветанов през септември 2017 г. 

Мутафова е закупила на 08.06.2018 г. апартамент в същата сграда, където Цецка Цачева пазарува “на изкоп”. Но явно апартаментът на магистратката не е бил закупен при същите условия, защото тя е платила по 1147 евро на кв. м. или почти двойно повече, отколкото е платила Цецка Цачева. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

Абсурд! А DMS номер кога? >> СИЛНА ПОДКРЕПА - ГЕРБ тръгна с кампания: "Цветанов е невинен"


94064