Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Белингкат": Заснети...

"Белингкат": Заснетият на паркинг във фирмата на Гебрев е участвал в отравянето на Скрипал (Видео)Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил нападението с „Новичок“ срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е същият човек, заснет в подземния паркинг на ЕМКО в София в деня на покушението срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

На фона на видеоматериала от България, работещият в „Белингкат“ журналист Христо Грозев коментира, че става дума за Сергей Федотов, чието истинско име е Денис Сергеев. Грозев уточнява, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има много видеоматериали от пребиваванията на Сергеев в Обединеното кралство, на базата на които е установено сходството, предава БНР.

Емилиян Гебрев бе отровен на 28 април 2015 година с вещество, което се предполага, че е било поставено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг, но оцеля.

Предполага се, че по подобен начин е направен опита и за отваряне Сергей и Юлия Скрипал след поставяне на „Новичок“ на дръжката на вратата на къщата на руския шпионин в Солсбъри на 4 март 2018 година. „Белингкат“ отдавна твърди, че има връзка между двата инцидента.

 

 

Източник: https://www.24chasa.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Авторът на публикацията в „Монд: Федотов от ГРУ е съпоръчител на убийството на Гебрев

Емилиян Гебрев: Съдебната система е под давление на несъществуваща в правния мир фирма

Бойко Ноев: Страх пред Русия тресе българските власти

Прикриване вместо Разкриване! >> Прокуратурата крие разследването за отравянето на Гебрев

Belingcat: Екип от осем руски разузнавачи стои зад отравянето на Гебрев

Ромео и Жулиета бледнеят пред М+Ц=КПКОНПИ

Изгоненият руски дипломат опитал да вербува шефове на Военното разузнаване


120668