Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Бомба" срещу рефере...

"Бомба" срещу референдума и 3,5 млн. българиПозиция на Движение "ДНЕС"

Сигнал за бомба прекъсна заседанието на Върховния административен съд (ВАС) по делото за референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“. В четвъртък 5-членен състав на съда  трябваше да реши окончателно за националното допитване, в което гласуваха близо 3,5 млн. българи. Това обаче няма да се случи и от деловодството на съда са обявили, че следващото заседание ще бъде насрочено за възможно най-близка дата. Любопитно и същевременно притеснително е защо именно днес беше подаден сигнал за взривно устройство. Факт е, че подобни "сигнали“ се случват само, когато магистратите трябва да се произнесат по дела от изключителна важност за държавата.

Сигнал за бомба в Съдебната палата прекъсна ключови дела ; Шефът на Банка за земеделски кредит обвинен в 51 престъпления ; Бомба опразни Съдебната палата в Пловдив ; Сигнал за бомба отложи "Червеи" и делото срещу БрендоСигнал за бомба евакуира Съдебната палата в София; Сигнал за бомба в Съдебната палата забави дела

Решението на ВАС днес можеше да обърка напълно политическия живот в България. Ако съдиите се бяха произнесли, че референдумът е валиден и, че от ЦИК не са преброили правилно, то страната ни  ще се изправи пред нови парламентарни избори по новите правила, така както пожела суверена. Ако магистратите бяха обявили и  признали волята на българите, то това би означавало, че цялата държава - начело с правителство и ЦИК са се обединили срещу националното допитване и са го саботирали... Съзнателно. Убедено и целенасочено.

Задължителният референдум би срутил напълно и плановете на куп политически и икономически тарикати и субекти, които се намърдват по един или друг начин във властта и очакват следващите 4 години да крадат и лапат като за последно. Ето защо се пораждат и редица важни въпроси:

1.ДАЛИ съмнителният пакет в сградата на съда не е поставен там просто, за да сплаши някои неразумен съдия, решил да спазва буквата на закона и да отсъди в полза на референдума?

2.ДАЛИ забавянето на решението не е само и само, за да могат определени сили да окажат допълнителен натиск и да си гарантират на 100%, че ВАС няма да допуснат националното допитване да стане задължително?

3.ДАЛИ в четвъртък магистратите щяха да застанат зад 3,5 млн. българи, а на следващото заседания няма да са против, изпълнявайки партийни и други  заръки?

Бомбата идва на фона на основателни предположения, че петчленният състав на ВАС, който трябваше да заседава в четвъртък, ще върне делото на тричленния по някаква, неясно каква причина.

Подобно предположение направи Слави по време на втория ден от протеста си пред Народното събрание миналата седмица. Припомняме, че на 10 февруари тричленен състав на ВАС обяви, че не достигат 11 505 гласа и не призна референдума за задължителен. 

СИГНАЛ ЗА НАРУШЕНИЯ ДО ЦИК ; ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ; СИГНАЛ ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ; ОТГОВОР ОТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ; СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА Р БЪЛГАРИЯ

След обжалване от страна на ИК на Референдума, решението остана в ръцете на петчленката. Така няма как да не се запитаме:

1.ДАЛИ петчленният състав на ВАС не иска да си измие ръцете като прехвърли отговорността на тричленката?

2.ДАЛИ някои висши магистрати не се страхуват да вземат правилното решение и предпочитат да излягат от подобна тежест, която би променила изцяло политическата система в България?

3.ДАЛИ не е по-лесно да притиснеш и да съблазниш трима съдии, отколкото петима...?

Изключително важен факт, който не бива да се забравя е и информацията, че протоколът от заседанието на петчленния състав на ВАС по делото за референдума е бил променен. Това е поискала прокуратурата, която се явява като страна в процеса. Документът трябвало да бъде променен, за да се прикрие, че на едно от заседанията магистратите са поискали зам.главния прокурор Ася Петрова да бъде отстранена от случая. Те са настоявали тя да си направи самоотвод. Петрова е била увещавана извън съдебната зала да се оттегли. Това само по себе си е недопустимо и би могло да се приеме за натиск и опит за предрешеност на делото. Ася Петрова разкри на първа инстанция, че ЦИК е създала порочни документи за референдума, които винаги да водят до объркване на крайните резултати и тяхното манипулиране. Именно това е довело и до по-ниските резултати при отчитане на гласувалите за последното всенародно допитване. Тя беше тази, която застана твърдо зад референдума и беше убедена, че съдът трябва да се произнесе в полза на националното допитване. Преправянето на протоколите на ВАС обаче поражда редица притеснения и още по-тежки въпроси:

1.ДАЛИ някои по-висшестоящ не иска да се отърве от Петрова, тъй като тя е неудобна за това дело?

2.ДАЛИ определени кръгове - политически и икономически не се страхуват от зам.главния прокурор?

3.ДАЛИ , ако Петрова водеше докрай делото референдумът би бил признат за законен без никакво съмнение? Кой я отстранява?!?

Фалшификацията вече е потвърдена! ЦИК са излъгали българите: Бюлетините от референдума не са преброени правилно, той е задължителен!

Прокуратурата смята, че бюлетините от референдума не са преброени правилно 

По думите на зам.-главния прокурор във финалната бройка гласове не са влезли 12 481 бюлетини без плик, които е трябвало да бъдат отчетени в общия брой на гласувалите

Всички тези странни "съвпадения" и поредица от факти  сочат, че има нещо много, много гнило в случващото се пред очите на Темида. В продължение на повече от половин година Слави Трифонов гласува доверие на българския съд и спази всички законови стъпки, за да се пребори за референдума на народа. По всичко личи обаче, че определени хора, дърпащи конците на политико-икономическия живот в страната не са съгласни с решенията на референдума. Рано или късно въпросите ще намерят своя правилен отговор. Рано или късно истината ще излезе на яве и волята на народа ще бъде уважена. Въпросът е дали това ще стане по законов път или по... друг път!

ЗАЩОТО ИМА ТАКЪВ НАРОД И НИКОЙ, НИКОЙ, ДОРИ ПОЛИТИК, ПРОКУРОР ИЛИ СЪДИЯ  ДА Е, НЕ Е ПРОКОПСАЛ, ИГНОРИРАЙКИ ВОЛЯТА НА ХОРАТА...!!!

 

Вижте и други материали по темата:

Съдът ще се произнесе окончателно за референдума на 11 май >> Слави: 5-членният състав на ВАС ще върне делото на тричленка

Прецедент! Променят Протокол на ВАС по делото за референдума

БИТКАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМА НА НАРОДА: Скандално 5-членен състав на ВАС поиска отстраняване на зам-главния прокурор, за да се потулят незаконни действия на ЦИК!

Съд казва задължителен ли е референдума до 14 дни

Продължава борбата за референдума

Прокуратурата смята, че бюлетините от референдума не са преброени правилно

Фалшификацията вече е потвърдена! ЦИК са излъгали българите: Бюлетините от референдума не са преброени правилно, той е задължителен!

Прокуратурата иска референдумът на Слави Трифонов да е задължителен

Върховната административна прокуратура: Референдумът иницииран от Слави Трифонов е задължителен! >> Порочно са преброени бюлетините за референдума27166