Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Да отстояваме права...

"Да отстояваме правата си!" - кампания на "ДНЕС" и КРС, с отворена приемна в МонтанаНа 01.08.2012 г., в Монтана бе проведена отворена приемна  на Комисията за регулиране на съобщенията, съвместно с представители на Координациония съвет на  Гражданско движение „ДНЕС” и на Комисията за защита на потребителите. На срещата от страна на КРС представители бяха членът на комисията Константин Тилев и териториалния представител Ивайло Марков.

 

Срещата бе предвидена за провеждане в сградата на Община Монтана, но в последния момент бе преместена в сградата на Младежкият дом. Това доведе до объркване сред гражданите и не толкова голяма активност, въпреки редицата сигнали от тяхна страна. Приемната посетиха 9 граждани, които представиха своите проблеми.

 

Въпроси за коректността бяха поставени и за трите мобилни оператора. За съжаление, по-голямата част от гражданите не носеха необходимите документи, с които да подкрепят пред комисията своите жалби.

 

Оказа се, че от с. Безденица са обвързани хора за покупка на мобилни апарати и сим карти от Виваком , без да е осигурено покритие на съответната мобилна мрежа. Останалите проблеми бяха свързани с кабелния оператор BLIZOO и касаеха основно липсата на качествена услуга.

 

Препоръките, които бяха отправени към гражданите са:

 

 - Преди подписване на договор за услуга от мобилен оператор да се разглеждат подробно условията.

 

- При провеждане на разговори по телефона с мобилни оператори да се избягва потвърждаване на каквато и да е информация.

 

-Препоръчва се на клиентите на мобилните оператори да имат предвид, че при покупка на устройство от мобилен оператор, автоматично договорът става валиден и отпада седемдневният срок, предвиден от закона.

 

Гражданите трябва да знаят, че при подписването на договорите си те заплащат абонамента, а не предплащат услугата която им се предоставя от съответният оператор.


4567