Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / "Дарихме случайната ...

"Дарихме случайната си свобода на милиционерска диктатура" и още цитати от Велислав МинековСкулпторът проф. Велислав Минеков е известен с критиките си срещу властта. Той редовно публикува коментари във фейсбук, дава интервюта, прави публични демонстрации със сподвижниците си адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, нарекли се "отровното трио". Изгорялата кола на професора, за която той твърди, че е подпалена, а СДВР настоява, че е пламнала след подпалване на съседна кола, предизвика лавина от коментари, че това е отмъщение за критиките му срещу властта. "Дневник" припомня някои от последните му публикации.

 

Пред liberta.bg по повод пазарлъка в Брюксел за шеф на Европейската комисия:

 

Желаете да оценя експлозията на битовата балканска простотия? Да бъда изкуствовед, оценяващ продукт на народното ни творчество? Успех в тази среща беше възможен, ако премиерът бе преоблечен с калпак, цървули и потури, подобно на разжалвания му бивш любимец – Цветан. Унизителен интелектуален сблъсък – индиански вожд с пера и лък се пазари и търгува съдбата на племето си срещу бъчва с ракия, предлага традиционната корупция да бъде заменена с малко кохезия и малко Шенген. Защото е "красив", "умен" и "десен". Защото той е прост и племето – също. 

За избора на генерален директор на БНТ:

 

Изборът на Кошлуков за директор на БНТ е среден пръст срещу цялата нация и заслужено действие срещу 1500 служители в националната телевизия. Това е поредната политическа перверзия и доказателство за превзета от мафията държава.

 

По повод резултата от евроизборите:

 

За мен резултатът е ужасяващ. Победа за неграмотния, простия и лумпенизирания кретен. Тези избори са срамно петно в хилядолетната ни история. Роби, предпочели робството, с омраза към свободата и самочувствие на безгръбначни насекоми. Днес не съм патриот, чужденец съм. Победиха безсрамието, наглостта и корупцията.

 

За корупцията в управлението:

 

Дарихме случайната си свобода в ръцете на наследената милиционерска диктатура. Пожарникар, негасил и огън, управлява държава. Правото е в ръцете на "деректор", непознаващ конституцията. Корупцията е наказателното право на корумпираните. Паметниците на културата са в ръцете на лишените от култура и дарените с титлата "Главен Мултак". Икономика и финанси, зависими от субект - сътрапезник на милиардер, собственик на стар "Опел", същият живеещ без наем при кръстник, напомнящ за Марио Пузо, хотел в Тиролските Алпи, добит с "чук и длето".

 

За ремонта в центъра на София:

 

Превърнаха София в кочина. По техния вкус, с нашите пари. Откраднаха ми младостта и детството. Унищожиха столицата в името на банална и всекидневна корупция.

 

За действията на антикорупционната комисия и специализираната прокуратура срещу отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева:

 

В държавата, която все още обитаваме, бе създадена специализирана прокуратура за борба с корупцията по т.нар. румънски модел. Нещо като КОНПИ, нещо като конпир или по заглавието на Сароян – нещо като цвете, нещо като нищо на света. Диригентите на същата комисия са избрани от управляващото парламентарно мнозинство. Трудно е да бъдат определени като политически независими лица. Същите са дарени с изключителни правомощия, би трябвало управляващият елит да се чувства застрашен и треперещ пред тази определена като независима свръхвластова наказателна единица. Очакванията са тържествено огромни, България е с най-високо ниво на корупция в ЕС, сравнимо със световните рекорди на диктатури в Азия и Африка.

 

Първият експеримент на този елитен отряд доведе до незабавни смущения относно правния капацитет на иначе независимото ръководство и качулат персонал. Жертвата е подложена на публична инквизиция, с часове лишена от адвокат, служител запушва устата й, когато пожелава защита, разпитът се провежда в съседна административна сграда. Акцията, съвсем случайно, е отразена в действие от внезапно появил се шайколог и проправителствена телевизия. В колата на същата са намерени пари. Това е доказателство за корупция. Сумата била поръчана на траншове, прокуратурата удвоява финансовите размери на първоначалния подкуп. Би трябвало обвиненият да получава пожеланото седем пъти в рисковани операции. Според обвинителите лицето е водило "бурен нощен живот", има доказателства за посещения в съседна Гърция и предполагаема намеса на Световния еврейски конгрес.

 

Доближихме свободата на нацизма и националсоциализма – креслив популизъм и тихо растящо насилие. Диктатурата на административния пролетариат, съпътствана от мизерията и насилственото опростяване, ни доведоха до явление като диктатура на псевдодемокрацията.

 

 

Източник: https://www.dnevnik.bg/analizi/

 


106055