Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "ДНЕС" - Плевен пома...

"ДНЕС" - Плевен помага на хората да стигнат до урнитеГражданско движение "ДНЕС" инициира още по време на местните избори кампания в помощ на хората в неравностойно положение, които искат, но не могат сами да стигнат до избирателните си секции, за да могат да упражнят правото си на глас.

В неделя ще се проведе първият в най-новата българска история референдум и е вече традиция Движение "ДНЕС" да се ангажира да помогне на хората. Доброволците вече правят организация за извозването на хора в неравностойно положение, незрящи, трудно подвижни възрастни хора, до съответните избирателни секции в деня на вота. В помощ на плевенчани ще са всички 11 доброволеца в Плевен, но движението е отворено и за още доброволци, които да се включат в инициативата.

В офиса на Гражданско движение "ДНЕС" в Плевен в деня на референдума ще се приемат и сигнали от граждани за нередности и нарушения в процеса на гласуване.

Приемната на "ДНЕС" в Плевен ще е отворена и на 27 януари от 08:00 до 18:00 часа.

 

"ДНЕС" ще помагат на самотни възрастни хора и граждани в неравностойно положение като чрез доброволци с лични автомобили ще подсигури транспорт до избирателните секции и в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Лясковец.

 

ГД "ДНЕС”-Велико Търново обявява горещи телефонни линии - 062 647575 и 0896 647875 и ще следи за евентуални нарушения на процеса на гласуване. В приемната на ГД "ДНЕС" ще се приемат и сигнали за нарушения в изборния ден.

 

Източник: sever.bg

 

23.01.2013


1481