Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Движение "ДНЕС" пред...
Движение > Разширяват ”Зелената зона” в ”Лозенец” и ”Средец”" title="Движение "ДНЕС" предупреди още преди години!* >> Разширяват ”Зелената зона” в ”Лозенец” и ”Средец”" />

Движение "ДНЕС" предупреди още преди години!* >> Разширяват ”Зелената зона” в ”Лозенец” и ”Средец”Предстоят обсъждания за разширение на зелената зона и в други райони на София

От 1 октомври обхватът на зелената зона за платено паркиране в районите “Лозенец“ и Средец“ се разширява.Това реши Столичният общински съвет /СОС/.

Предложението за разширение на зелената зона е на районния кмет на "Лозенец" Любомир Дреков и на кмета на "Средец" Мария Ачкова след многогодишни настоявания на живущите, обясни пред журналисти в СОС зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Зелената зона в "Лозенец" обхваща т. нар. долна част на район "Лозенец". В "Средец" зоната ще бъде разширена около ул. "Иван Асен Втори", бул. "Михай Еминеску", ул. "Хан Омуртаг", бул. "Цариградско шосе" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

В двата района ще бъдат открити общо около 4500 места. Инвестицията на Центъра за градска мобилност /ЦГМ/ е около 3,5 млн. лв. за обособяване на паркоместа, сигнализация и маркировка, посочи зам.-кметът.

Зафир Зарков, зам.-председател на транспортната комисия към СОС, допълни, че от 1 октомври се променя и работното време на двете зони. Те ще работят от 8.30 ч., вместо от 8.00 ч., както е сега, до 19.30 ч., вместо до 19.00 часа. В събота работното време на синята зона се удължава до 18.00 ч., каза Зарков. Той припомни, че цените за паркиране не се повишават. Стикерът за период от една година в "синя зона" струва 150 лв., а в "зелена зона" - 100 лева. Това прави под 12 лв. на месец за "синя зона" и 10 лв. - за "зелена зона".

Предстоят обсъждания за разширение на зелената зона и в други райони на София. Предстоят обсъждания за въвеждане на платено паркиране по желание на живеещите и на районните кметове в район "Оборище", както и в района на пазара "Димитър Петков" във "Възраждане".

Обсъждат се и предложения за въвеждане на платено паркиране в "Красно село" - около Военномедицинската академия, бул. "Ив. Гешов", бул. "Тотлебен" и "Пирогов", както и в район "Студентски" - по основните улици и трасета, тъй като паркиралите там автомобили затрудняват движението на градския транспорт.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

  • Художник съди Столичната община заради винетния стикер за паркиране

    Художник съди Столичната община заради годишната винетка за паркиране, съобщи bTV. Причина за делото, което творецът започва, е отказът на ...
  • Отново проблеми с „Паркинги и гаражи”

    Паркирането на кола в центъра на София, или т.нар. „Синя зона” и „Зелена зона ” може да се причисли към екстремните ...
  • Обсъждат разширяване на Зелената зона

    Транспортната комисия в Столичния общински съвет ще заседава идната седмица, за да разглежда евентуалното разширение на зелената зона за паркиране в ...

Източник: https://m.fakti.bg/

 

Вижте и други материали по темата: 

Жалба до Административен съд - София (04.06.2012 г.)

БРОШУРА

Апел до СОС (6 август 2012 г.)

Отворено писмо до Йорданка Фандъкова (2 септември 2012 г.)

Декларация до СОС (1 август 2012 г.)

Петиция на интелектуалци (13.09.2012 г.)

Отворено писмо до Й. Фандъкова (21.09.2012 г.)

Писмо до НС срещу промените в регламента за "Синя зона" (23.03.2015 г.)

ВИДЕО - Пресконференция на "ДНЕС" (16.07.2012 г.)

Против новите правила за паркиране в София (тв7, 04.06.2012)

Протестиращи: Фандъкова преговаря с подставени организации за паркирането

Съдът отложи за декември делото за синята зона (5 октомври 2012 г.)

Съдят общината за новите правила за паркиране (БНТ, 04.06.2012 г.)

Отворено писмо до СО и СОС от Гергана Ценова Владкова, администратор на Facebook група "НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!"

На протест срещу новата синя зона в София - 03.08.2012

Столичани - безмилостни към Фандъкова и новата Синя зона - 30.08.2012 г.


31854