Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "ДНЕС" с апел за сът...

"ДНЕС" с апел за сътрудничество към кмета на ВетриноДо

Д-р Димитър Димитров

Кмет на Община Ветрино

Уважаеми г-н Димитров,

С настоящото писмо, отправяме покана към Вас, с предложение за сътрудничество между Община Ветрино и Гражданско движение ДНЕС-Варна.

В началото бихме желали да Ви запознаем с идеите, дейността и мисията на Гражданско движение ДНЕС - Варна.

Гражданско движение ДНЕС е проект, който стартира през пролетта на 2009 година. ДНЕС обединява неправителствени организации от цялата страна, работещи в различни направления, както и активни и отговорни граждани с различни професии и лична реализация.

Гражданско движение ДНЕС е непартийна, обществена структура, чиято основна цел е активиране на гражданското общество, стимулиране на гражданската инициатива и координиране конструктивния диалог с представителите в местната и държавната власт.

Гражданско движение ДНЕС сътрудничи активно със съветници и депутати, с представители на местни и държавни институции, които имат волята и желанието да работят за по-доброто бъдеще на страната ни. Ние предлагаме готови решения, подкрепяме всички градивни виждания и сме обективен коректив на властта.

Мащабната подкрепа на инициативите на ДНЕС-Варна, активното участие на гражданите и безпрецедентното обединение на медиите в дейности и идеи за подобряване живота, облика и перспективите на града, конструктивният и резултатен диалог с представителите на местните и държавни институции в града, говорят за постигането на завидно високо ниво на гражданското общество във Варна и дават положителна оценка за ролята ни като своеобразен обществен посредник.

В тази връзка, конкретизираме следните възможности за сътрудничество:

  • На територията на Община Ветрино да бъде открита приемна за безплатни юридически консултации на гражданите.
  • Обединяване на усилията за изграждане на информационен портал и туристически гид, с цел популяризиране на историческите, архитектурните и културните обекти на територията на общините във Варненска област и привличането на туристическия поток.
  • Съдействие при организирането на различни инициативи и разпространението на информация за проектите и дейностите в Община Ветрино.

Ще се радваме, ако предложенията ни бъдат приети от Вас и успеем да стартираме началото на едно ползотворно сътрудничество.


1126