Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "ДНЕС" се срещна и с...

"ДНЕС" се срещна и с Областния управител на гр. КърджалиНа 10.04.2012 г., в сградата на Областната управа, в гр. Кърджали се проведе работна среща между представители на Гражданско Движение  на „ДНЕС”  и Областния управител г-жа Иванка Таушанова.

 

Целта на срещата бе да се обсъдят проблеми на община Кърджали, поставени от населението, във връзка с инициатива на „ДНЕС” –„Да определим и решим проблемите в нашата община”, с медиен партнъор вестник „Арда Нюз”, и да се потърси съдействието на държавата в лицето на нейния представител в региона за тяхното решаване. 

 

Координаторът на „ДНЕС”- Кърджали Димитър Илчев представи най-острите проблемите, според проведената анкета сред гражданите на общината:

 

- 40% от жителите на гр. Кърджали искат решаване на проблема с бездомните и безстопанствени кучета, показват резултатите от анкета. Проучването стартира на 24.01.2012 г. чрез онлайн гласуване в сайта на местната медия „Арда нюз”, а също чрез попълване на анкетни карти и продължи до 29.02.2012 г. 

 

Общо 2500 души са участвали в анкетата на ДНЕС, 1411-ма са гласували в сайтовете на медиите, а 1089 са попълнили анкетни карти.  Проучването имаше за цел да определи кои са най-важните за разрешаване проблеми на Кърджали 

 

Г-жа Таушанова сподели, че администрацията е с ограничени правомощия, но заяви пълно съдействие в рамките на закона при решаването им.

 

Изрази възмущението си от продължаващото замърсяване на въздуха в града с фини прахови частици. Посочи като основен замърсител останалия непочистен пясък, използван през зимното третиране на пътната настилка.


1858