Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Героят" Борисов спа...
> До този момент в нищо не са я уличили, за да подаде оставка" title=""Героят" Борисов спаси УНСС и се втурна да брани и Ангелкова >> До този момент в нищо не са я уличили, за да подаде оставка" />

"Героят" Борисов спаси УНСС и се втурна да брани и Ангелкова >> До този момент в нищо не са я уличили, за да подаде оставкаНе може да го оставим строежа да стои в този му вид. Ако ги оставя да продължат да спорят финанси, МРРБ, УНСС, това ще остане така, каза министър-председателят

"До този момент в нищо не са уличили министър Николина Ангелкова".

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си заедно с министри в УНСС.

Той отговори на медийни въпроси, свързани с евентуалната оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова  заради скандала около имотни сделки по високите етажи на властта. За това отдавна по различен начин намеква лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Благодаря на премиера Борисов, че откликна на нашата молба. Обектът е изграден на груб строеж, остава да бъде завършен. Наближава краят на проекта. Моля за съдействието на цялата държава - да удължим края на договора". Това заяви професор Стати Статев, ректор на УНССь при посещението на премиера Борисов с министри от кабинета в университета.

Проф. Статев разведе премиера Борисов и министрите Владислав Горанов - на финансите, Петя Аврамова - на регионалното развитие и Красимир Вълчев - на образованието, в строящия се отдавна нов корпус на учебното заведение.

"Икономическият университет не може да допуска икономически грешки", заяви финансовият министър Владислав Горанов. "Трябва много прецизно да се управлява този проект оттук нататък". 

"Не може да го оставим строежа да стои в този му вид. Ако ги оставя да продължат да спорят финанси, МРРБ, УНСС, това ще остане така. Не един, не два, не 20 обекта съм завършвал. Този спор не ми е приятен. Във вторник на заседанието на Министерски съвет ще бъдат отпуснати 7,5 млн. лева за доизграждането на учебния корпус на УНСС, за да не остане сградата като паметник на културата", заяви министър-председателят Бойко Борисов. 

"Имам подозрения, че тези 7.5 млн. лева няма да са достатъчни", коментира Горанов. 

"Да го оставим като паметник не ми се иска. Толкова много инвестиции направихме в образованието. За това сме тук, за да вземем едно колективно решение в името на студентите. Идват нещата до мен, защото трябва да се вземе решение - дали да продължим да спорим с университета и ще има ли полза за това, или да се мобилизираме и за година - година и половина да има дадем на студентите това, което трябва. Надявам се това да не се случва повече, но тук са закопани толкова пари", каза премиерът. 

"Сядайте, вижте грешките и действайте напред. 2 години не сме го правили, защото през това време университетът, финансите и МРРБ се карат", добави той. 

ВИДЕО

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов поощрява партийците изобличени в "Апартаментгейт"! Кампания с лице Цветанов не носи успех на ГЕРБ, обяви близкият до властта Първан Симеонов

Месец преди изборите резултатът се обръща! „Апартаментгейт“ удари ГЕРБ

 


97476