Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

"Главпрокът се е окакавидил и от него сега излита Великият инквизитор"Политологът проф. Евгений Дайнов коментира на личния си профил във фейсбук изявлението на главния прокурор Иван Гешев, че се възприема като "инструмент в ръцете на Господ". Гешев казва това в рамките на интервю пред сайта "Епицентър".

"...аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ... Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни. И аз не влагам в това никаква емоция. Като извършвам някакви действия, аз смятам, че са правилни и спазвам закона. Може да ви звучи странно и знам какво може да последва от това интервю, но така виждам нещата."

Това каза главният прокурор.

Ето какво коментира Дайнов:

"Главпрокът Гешев:

"Аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ."

Главпрокът се е окакавидил и от него сега излита Великият инквизитор?

И нали се сещате, за какво иде реч оттук насетне? След като не е инструмент на Закона, а на Господа, не носи отговорност пред Закона, а пред Господа. И ние, гражданите, вече нямаме думата, защото само Господ ще има правото да се произнася по Гешевите работи.
Средновековие, ама към IX век, не е дори XII..."

 

 


Източник: https://clubz.bg/


 


124399