Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / "Големият" междунаро...
> Борисов: На Балканите ще си направим газопроводи, централи, да нямат интерес пак да хвърлят бомби " title=""Големият" международник в роля* >> Борисов: На Балканите ще си направим газопроводи, централи, да нямат интерес пак да хвърлят бомби " />

"Големият" международник в роля* >> Борисов: На Балканите ще си направим газопроводи, централи, да нямат интерес пак да хвърлят бомбиИ Русия, и Турция са важни за Балканите, заяви премиерът Бойко Борисов по време на дискусията „Виенски икономически форум – София говори”, в която участваха и лидерите от Западните Балкани. 

„По исторически причини и Турция през мюсюлманското население, и Русия през православното християнство, църквите, имат своето влияние. Ние не трябва да се конфронтираме с тях, а да бъдат нашите мостове за приятелство с двете държави”, коментира Борисов. 

По думите му основната цел е Балканите да станат "строителна площадка", а единственият начин това да се случи е държавите да живеят в мир. 

"В Сърбия или в България да отидеш и да говориш против Русия, няма да го приемат хората. Ще си направим газопроводи, ще си направим централи. Ще направим всичко, за да нямат интерес пак да хвърлят бомби – нито в Ниш, нито в Белград, нито в Прищина. Да направим така, че всички да живеем в мир и да строим, а да не се конфронтираме", продължи Борисов.

Той спомена и вчерашната среща на върха ЕС - Западни Балкани. Преди срещата френският президент Еманюел Макрон, британският премиер Тереза Мей и германският канцлер Ангела Меркел избраха да минат пеша по Моста на влюбените до НДК, където бяха посрещнати от Борисов. Това минаване по моста според Борисов е демонстрирало единството на Европа.

"Нали не се съмнявате, че не случайно президентът Макрон в компанията на Тереза Мей и канцлера Меркел вървят по моста на НДК, за да ги срещнем? Това демонстрира единството на Европа", каза той. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Миротворецът от Балканите и неговите странствания!

ДНЕС в десет изречения: Борисов като новия Батман

Борисов - шутът в цирка, наречен "България в Европа“

„Видими“ резултати или защо Бойко Борисов е без уши и не чува, без очи и не вижда и без нос и не усеща.

Бойко Борисов - "новият“ Хенри Кисинджър на Балканите63124