Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Огромни строежи" на...

"Огромни строежи" на язовири в главата на Боко. И ако умрат хота, да знаете отсега, дъжда, снега, сушата са виновни. Не и мафията, която управляваБойко Борисов по bTV при Цветанка Ризова: „И от това безводие… Ще строиме язовири…/въздъхва дълбоко/ … Десет… ремонтираме основно в момента, огромни строежи…“

„Огромни строежи…“. Очевадно Борисов не прави никаква разлика между ремонти и строежи. Но не му е за първи път.

Както е известно, 500 милиона лева бяха отпуснати на Държавната консолидационна компания (ДКК) за ремонт на язовири, от там кинтите потънаха в дъщерното дружество „Монтажи“.

Как се избират фирмите, които трябва да правят ремонтите, естествено и закономерно за държавата – кочина, в която живеем, остана въпрос потънал в мъгла. Без отговор.

Година по-късно Борисовото правителство наля в бездънната яма още 12 140 400 лв. по бюджета на Министерството на икономиката за новото Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“.

В същото време ситуацията с язовирите е плачевна и за това по никакъв начин не са виновни климата, времето, и дъжд, сняг, суша, и прочие.

Обществена тайна е, че източване на язовирите в полза на частни фирми и предприятия е масова практика. До този момент обаче контрол за това няма. Или – има, но тогава, когато предварително фирмите са предупредени, че ще има проверка, те спират източването за няколко дни, и проверката излиза „чиста“.

Колко рушвет се плаща за това – сетете се сами.

Последната водна криза в Перник, заради които изгоряха тамошния областен управител и шефа на Вик, обаче не посочи как и в полза на кого е източван язовира. И дали порочната практика не е в полза на „Стомана“ Перник и Людмил Стойков.

Навсякъде в страната частни вец-ове се облажват за сметка на язовирите. Не сме чули за контрол, глобен, арестуван или проверяван.

Иначе Боко „ремонтира“ „огромни строежи“…

Милионите потънаха в дълбока дупка. Виновни няма. До следващата беля, да не чува дявола. И ако тогава умрат хора, отсега да знаете, дъжда, снега или сушата ще са виновни.

Не и Мафията, която управлява.

 

Източник: Afera.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Една от големите грешки на ГЕРБ – Валери Симеонов

"Спасителят" Бойко ни избави от поредната злина

Манолова – една крехка жена, срещу един не на място... мъж

Хвърляй прах в очите

Национална стратегия за заличаване на България

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим

Манолова: Борисов е обладан от страх и паника, че ще загуби София! Срам ме от лъжите му! Срам ме е от него! Срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света!

Почти като скръбна вест

Оставки без минавки и напред..., но всичко има и начало, и край

И в битката за София... Борисов на губеща карта НЕ залага!

Виновен си, Борисов!

Наказание, ама не точно. Цената на това да бутнеш барбекюто и да се облажиш..., пак от държавата

Хващайте лопатите!118454