Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Санданскигейт": Бли...

"Санданскигейт": Близките на кмета с хотел и водопровод за минерална водаТова, което ще ви кажа за къщата, е, че тече проверка. Има движение в къщата през уикенда. Да, от туристи е, но не водя отчет кой ходи там. Това заяви в ефира на bTV кметът на Сандански Кирил Котев по темата с имота, заради който заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка. 

Припомняме, че вчера (23 април) лидерът на партия РЗС Яне Янев разкри пред телевизията, че къщата (вила) на  Александър Манолев и на кмета Котев се намирала в парка на Сандански, "в белите дробове на града". Янев заяви, че водопровод захранвал къщата на Манолев и басейна в хотел "Перун". Хотелът пък бил на майката и на брата на кмета Котев.

Градоначалникът междувременно посочи, че семейството му имало частен бизнес и потвърди, че близките му притежават хотел, към който достига водопровод с минерална вода. Разрешението за ползването на минерална вода пък дошло от "Басейнова дирекция". По думите на кмета водопроводът си имал всички строителни разрешения.

Кирил Котев даде повече подробности с какво се занимават хората в неговото обкръжение, като отбеляза, че "трябва да погледнем с насмешка на това нещо". Той посочи, че преди около две години е проверяван от ДАНС и от Комисията за конфликт на интереси.

Кметът каза, че би уволнил всеки, независимо дали е негов роднина, или не, ако се открие някакъв проблем. Котев поясни, че близките му остават в местната власт, тъй като те били преди него на тези длъжности.

Кметът разкри, че се познавал с бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев още от ученическите му години.

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Лют скандал! >> Янев проговори за необяснимото богатството на Манолев, той пък го „удари“ по ориентацията му

ВИЖТЕ ТУК ПОСЛЕДНИТЕ РАЗКРИТИЯ ПО АПАРТАМЕНТГЕЙТ, СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ) >>>

 

 


 


97279