Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Война за трупове" -...
> " title=""Война за трупове" - 60 милиона хвърлила на вятъра Агенцията по храните! ВИЖТЕ разследването на Генка Шикерова, спряно от Нова тв >> " />

"Война за трупове" - 60 милиона хвърлила на вятъра Агенцията по храните! ВИЖТЕ разследването на Генка Шикерова, спряно от Нова тв >>Репортерката показва как Агенцията по храните е платила 60 млн. лева за бездействащи съоръжения

Генка Шикерова публикува в Youtube, заедно с Антикорупционния фонд, разследването, което бе спряно преди година от "Нова тв". То е затова как и с кого Агенцията по храните (БАБХ) сключва договори за т.нар. мобилни инсинератори за унищожаване на животински отпадъци, които са неизползваеми в момента насред епидемията от африканска чума по свинете. 

Единствените два екарисажа - във Варна и Шумен, са също елиминирани от БАХБ. Двете фирми са получили до момента 30 млн. лв., без да се контролира какво точно са извършили, и са подписали договори за още 30 млн. лв. Собственик на една от фирмите има печална слава в София като управляващ на фирма "Волф" и кризата с боклука през 2008 г. 

Ето какво написа Шекерова в профила си във Фейсбук: 

"Държавата прилазва пред Брюксел и иска още пари за борба с африканската чума, като в същото време агенцията по храните упорито крие как харчи 60 млн. лв. за обезвреждане на животински трупове. Всеки дребен стопанин е заплашен от глоба, ако не спазва ред противоречиви нареждания. Но затова пък в БАБХ виновни няма! Там указанията са ясни: усвояваш и пазиш нашите! “Война за трупове” Разследването, което не видяхте преди година:

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

: БАБХ да не крие за какво харчи милиони държавни пари

Апокалипсисът наближава

Заради некадърността на властта избиват хиляди животни..., продължава и затягането на примката около врата ни!

Още управленски провал! >> Три области вече са в бедствено положение заради чумата по свинете

Чумата е българска, не африканска (ОБНОВЕНО)

Дойде време и да ни опикаят

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Некадърната власт роди геноцид! >> Умъртвяват десетки хиляди беззащитни животни в цялата страна

Заповедта на  не е достатъчна, за да ти убият прасето


109259