Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / “ДНЕС” призовава да ...
“ДНЕС” призовава да се гласува на референдума

“ДНЕС” призовава да се гласува на референдума



Гражданското движението за национално единство и спасение “ДНЕС” започна кампания, с която призовава гражданите да участват в референдума на 27 януари. Не агитираме хората как да гласуват, призоваваме ги да вземат информираното си решение и да дадат вота си, защото първият ни референдум от последните 23 години е важен за развитието на гражданското общество, заяви Мартин Карагеоргиев, областен координатор на “ДНЕС”.

За да формираме личната си позиция, трябва да потърсим отговори на въпросите: колко ще струва изграждането на нова ядрена централа, кой ще финансира проекта, каква ще бъде финансовата тежест за българските граждани, какви са потенциалните ползи за икономиката и енергетиката ни, какви са потенциалните рискове за околната среда.

Проблемът е, че гражданите нямат равен достъп до информация, политиците ни насаждат страхове, че ние, хората, не можем да вземаме решения. От нашето участие в допитването на 27 януари зависи дали ще има и други референдуми, коментира Виолета Белчева от “ДНЕС”.

Източник: Ятра днес


915