Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / “Оставка” и “Събудет...
“Оставка” и “Събудете се” на протест в подкрепа на майките в Хасково! Искат затваряне на пътища!

“Оставка” и “Събудете се” на протест в подкрепа на майките в Хасково! Искат затваряне на пътища!Протестно шествие се проведе тази вечер в Хасково. То е продължение на протеста от 27 октомври, когато хората се организираха спонтанно през социалните мрежи и се събраха на площад “Свобода”.

Десетки хасковлии се събраха до паметника на Капитан Петко войвода и с викове “Оставка” и “Събудете се” преминаха по пешеходната зона на Хасково до театър “Иван Димов”. На протеста имаше майки с деца и много млади хора.

Стефка Алексиева заяви пред Haskovo.info, че протестът е в подкрепа на майките на деца с увреждания, който се провежда в София и други градове на страната. Искането е за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. “Тяхната борба е и наша борба”, каза още Алексиева. Хората протестират и срещу всички безобразия в държавата, като ниските доходи и високите цени на горивата.

Протест

“Трябва да се обединим за по-добро бъдеще на децата ни. Гласът ни трябва да се чуе и да не е глас в пустиня”, допълни Николина Гьошева.

Петър Петков предложи през следващите дни да бъде организиран нов протест. Той отново ще бъде обявен в социалните мрежи. Ще се обсъди и затварянето на главен път около Хасково или на автомагистрала “Марица”. Хората искат да бъдат чути.


80358