Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ”Апартаментгейт” ръф...
”Апартаментгейт” ръфа и Каракачанов - bTV и Нова без прошка

”Апартаментгейт” ръфа и Каракачанов - bTV и Нова без прошкаНова телевизия отбелязва, че според медийни публикации вицепремиерът е купил жилище в квартал ”Възраждане” на занижени цени, а информацията в публичната декларация на министъра се разминавала с тази в кадастъра. bTV уточнява, че тераси от близо 120 квадратни метра не са декларирани от военния министър.

Справка в имотния регистър показва, че през 2017 година Каракачанов е купил апартамент с мазе за малко над 240 хиляди лева. Общата квадратура на жилището е 210 кв. м., което по груби сметки прави около 640 евро на квадрат.

Мезонетът е в сграда в широкия център на София. Последните два етажа са собственост на Каракачанов.


.

През миналата година, когато заема поста министър на отбраната, лидерът на ВМРО е придобил мезонета, след като го разменя за свое жилище в квартал "Овча купел" и доплаща още 150 000 лева.

 

В имотната декларация на Каракачанов жилището е 210 квадрата, но в нотариалния му акт се отбелязва 117 квадратни метра тераси, допълва телевизията.

Мезонетът е на последните два етаж в сграда на улица "Осогово". Той е закупен на 15 май 2018 г.

 

Пред bTV министърът коментира, че терасите от 117 квадратни метра не са усвоени. На въпрос защо не е декларирал пред антикорупционната комисия, той отговори, че е попълнил само жилищната площ, която е 210 квадратни метра.

 

Междувременно БНР съобщава, че гражданско движение БОЕЦ е внесло сигнали до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и до Върховната касационна прокуратура (ВКП) за извършена от Каракачанов симулативна сделка на занижена цена, недекларирани части от жилище, укрити доходи, данъчни, финансови и други престъпления.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

И Каракачанов с мезонет за 400 евро на кв.м и недекларирана тераса 117 кв.м!!! Лаком агент Иван задмина по алчност всичките министри

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

Празноглавие! ... А "Имотгейт" на агент Иван (Кр.Кр.)!? >> Каракачанов: ”Апартаментгейт” е заради битката за главен прокурор

ВИЖТЕ ТУК >> Министрите на Бойко: Алчни и с имотна стръв като акулите... от филма „Челюсти“ >>

Имотните далавери оплитат цялата власт! >> За апартаментите на ГЕРБ разбрахме, а за имотите на Каракачанов – кога?

Лидерът на "Възраждане" обвини Каракачанов в имотни измами (СНИМКИ)*

Мазна алчност! >> Терасите на Каракачанов се оказаха пет – три от тях остъклени

 


97139