Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ”Спаси София”: Ремон...
”Спаси София”: Ремонтираният преди 3 години бул. „Витоша“ се разпада

”Спаси София”: Ремонтираният преди 3 години бул. „Витоша“ се разпадаДобре е често да си припомняме видимите и катастрофални резултати, съпътстващи голяма част от ремонтите на Столичната община. Разпадът на снимките е от бул. Витоша, едва 3 години след основния ремонт, който беше извършен там.

Стойността на обекта е над 6 млн. лв от нашите данъци. Днес, асфалтът е с дупки и сериозни напуквания, релсите са разбити, ограничителите на велоалеята са разхвърляни във всички посоки, а капаци на шахти липсват. Предвид състоянието, едва ли някой се е сетил да активира гаранцията и да накара фирмата изпълнител поне да закърпи положението. Едва ли ще видим понесена отговорност от надзора, едва ли ще видим уволнени административни калинки в СО. 

Този ремонт, както и стотици други са симптом на нещо далеч по-страшно от некадърно строителство - тук става дума за една напълно разпадната, при това умишлено, система на градско управление, обслужваща мафия, политическа клика и наши хора/фирми. Става дума за корупция и некомпетентност, прояли управленските слоеве на нашето общество и които ни обричат да живеем в мизерия, в лишения и непрекъснатото чувство, че сме прецакани. Всеки един такъв ремонт е пряко следствие от това, че като граждани допускаме да ни се подиграват и то, харчейки нашите собствени пари. Докога?

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

73084