Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС“ – Монтана, се...
„ДНЕС“ – Монтана, сезира компетентните органи за проблем на града с шофиране с несъобразена скорост

„ДНЕС“ – Монтана, сезира компетентните органи за проблем на града с шофиране с несъобразена скоростВ приемната на Гражданско движение „ДНЕС“ в Монтана са постъпили много жалби и сигнали за това, че по бул. „Александър Стамболийски”в града,  в отсечката след бул. „3-ти март” до околовръстния път, често пъти се шофира с несъобразена скорост, което не само създава неудобство за останалите участници в движението, но крие сериозни опасности за живота им. 

По този повод Координационният съвет на доброволците на „ДНЕС“ в Монтана е изпратил официално писмо до Златко Живков, кмет на община Монтана и до директора на Областна дирекция на МВР, град Монтана. В него се настоява двете инстанции, съобразно конкретните си правомощия, да предприемат действия за разрешаване на този проблем. 

На кмета на община Монтана се предлага по бул. „Алескандър Стамболийски” да бъдат поставени допълнителни „пешеходни пътеки”, „легнали полицаи” или знаци, напомнящи ограничението на скоростта в населеното място. А на директора на ОДП се обръща внимание, че е необходим засилен, ефективен контрол по спазване правилата за движение в градска среда.


1523