Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС“- Перник прове...
„ДНЕС“- Перник проведе брифинг на тема “Eдинство и съгласие са нужни на България!”

„ДНЕС“- Перник проведе брифинг на тема “Eдинство и съгласие са нужни на България!”На 17.06.2014г. в приемната на Гражанско движение „ДНЕС“ - Перник, се проведе брифинг на тема “Eдинство и съгласие са нужни на България!”. 

На срещата, Георги Първанов – координатор на “ДНЕС” за гр. Перник припомни на медиите, че Движението за национално единство и спасение „ДНЕС“ е приело за своя основна мисия отстояването на правата на всеки отделен гражданин. Гражданската доктрина "Единна България” е инициатива за постигане на национално съгласие по максимален брой приоритетни за България въпроси, чрез прякото участие на всеки, който има идеи, опит, качества, иска промяна към по-добро и поставя интересите и нуждите на човека в центъра на модела за управление на държавата и обществените отношения. Идеята бе да се определят основните стратегически приоритети и цели в обществената, политическата, икономическата, финансовата и съдебната системи на съвременна България /всичко това се тиражира и разпространява сред обществеността на гр. Перник и местните медии от месец февруари 2014г./. 

Днес, 17 юни 2014 г., вторник, от 8.00 часа пред сградата на Президентството, Гражданско движение „ДНЕС” организира символична кръгла маса, на която присъстваха „лицата” на основните политически партии. Това бе провокация към  представителите на институциите и на политическите сили да обединят усилията си за единство на нацията и спиране на разделението и политическото противопоставяне. Акцията имаше за цел да подсети, че е крайно време за реални действия в името на доброто бъдеще на страната ни. „ДНЕС” отправи призив към основните политически партии за постигане на съгласие и консенсус по основни национални приоритети, което да доведе до осигуряване на просперитет на нацията и държавата. Ще бъде заявено на политиците, че те са длъжни на хората и че единството и съгласието са нужни на България като въздуха. 

Гражданско движение “ДНЕС” счита, че е крайно време гражданите на Република България да не бъдат:

 • най-бедните в Европа;
 • най-болна и най-застаряваща нация в Европа;
 • емигранти в търсене на по-добър живот;
 • безсилни свидетели на ежедневните неволи на децата и родителите ни;
 • да бъдем ежедневно ограбвани и тормозени;
 • да бъдем низвергнати в собствената си родина;
 • да бъдем неми свидетели на разоряването на страната ни;
 • да сме безучастни свидетели на аморални политически интриги и действия; 

Движението ще настоява:

 • Политическите партии да постигнат съгласие за национална кръгла маса;
 • Политическите партии да постигнат единство за приоритетите пред България и да работят за тяхното изпълнение;
 • Политическите партии, които не следват приоритетите за извеждане на страната от кризата, незабавно да напуснат управлението. 

Гражданско движение “ДНЕС” счита, че политиците са длъжници както на страната си, така и на народа си. Те са длъжни да постигнат национално съгласие по основни приоритети: държавно управление, демография, социална политика, икономическа и финансова политика, образование, здравеопазване. 

Събитието бе организирано като част от инициативата "Единна България”, стартирала през есента на миналата година и привлякла редица общественици, изявени личности, граждански, синдикални и работодателски организации. Целта на „Единна България” е постигане на широко национално съгласие и обединение за разрешаването на основни за България проблеми и теми, в т.ч. държавно управление, демография и социална политика, икономическа и финансова политика, образование, здравеопазване и др. Чрез тази инициатива „ДНЕС” се стреми да реализира стремежа и убеждението си, че само чрез национално обединение и съгласие между граждани, институции и политици е възможно постигането на желания от всеки български гражданин по-добър стандарт на живот, спокойствие, сигурност и благоденствие. 

В името на тази основна цел „ДНЕС” призовава всички национално отговорни политици, управленци и обикновени граждани, заедно да преодолеем противоречията помежду си и да обединим усилията си с мисъл за бъдещето на родината ни! 

На всички присъстващи журналисти бяха раздадени материали, /ГД “ДНЕС” – “Eдинство и съгласие са нужни на България!” и Гражданска доктрина “Единна България”/. 

От страна на ГД „ДНЕС“ – гр. Перник в срещата участваха: Георги Първанов  – координатор на ГД „ДНЕС“ - Перник; Симеон Симеонов – член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник; Даниела Тронкова – член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник; Красимира Василева - член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник.


1413