Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” – Перник внес...
„ДНЕС” – Перник внесе сигнали в приемната на ДКЕВР

„ДНЕС” – Перник внесе сигнали в приемната на ДКЕВРПо време на отворения ден ДКЕВР за гражданите на Перник, доброволците на Гражданско движение „ДНЕС” в града предадоха на държавния регулатор 75 сигнали и жалби на граждани, постъпили от началото на годината в приемната на "ДНЕС" в Перникотносно засегнати правата от ТЕЦ-Перник, ВиК – Перник и ЧЕЗ Електроразпределение.

 

Координаторът на доброволците на “ДНЕС” Георги Първанов обсъди с Милена Миланова и Илиян Илиев от ДКЕВР проблемите, засягащи живеещите в кварталите “Байкушева махала”, “Цалева круша” и “Рудничар”, свързани с почти ежедневното спиране на тока и честите аварии на трафопост “Жешка вода”. Представителите на държавната комисия се ангажираха да проверят случаите и в най-кратък срок да го уведомят Движението са причините.

 

На проведения разговор Георги Първанов запозна членовете на ДКЕВР с данните, които “ДНЕС” разполага за нарушени права на граждани от ТЕЦ-Перник, ВиК-Перник и ЧЕЗ-Електроразпределение. Към края на месец март от общо постъпили над 800 сигнала 257 са свързани с изброените монополи. От тях 189 са свързани с ТЕЦ-Перник, 88 сигнала засягат ВиК-Перник и 80 – ЧЕЗ-Електроразпределение.

 

Областният координатор на „ДНЕС” и членовете на ДКЕВР бяха единодушни с края на срещата си, че взаимодействието между ДКЕВР и неправителствените организиции, които защитават правата на гражданите, трябва да разшири своя обхват. 


1431