Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” – Русе участв...
„ДНЕС” – Русе участва в акцията „Опознайте правата си и ги отстоявайте!”

„ДНЕС” – Русе участва в акцията „Опознайте правата си и ги отстоявайте!”По повод Международния ден на младежката солидарност - 24 април, младежкият клуб „Юрист“ към фондация „Европейски център по медиация и арбитраж“ осъществи акция „Опознайте правата си и ги отстоявайте!“. Акцията се проведе под формата на дискусия в Областния информационен център – Русе с подкрепата и активното участие на представители на ОИЦ-Русе, Гражданско движение „ДНЕС”, РАЛИЗ, преподаватели и студенти от РУ „А.Кънчев“ – факултет „Право“ и ПН „Социални дейности“.

Събитието е част от дейностите по проект „Разбий стената: доброволчество за мир и човешки права”, който цели насърчаване на активното гражданство сред младите хора чрез доброволчество и провеждане на доброволчески инициативи. В рамките на проекта се инициират 2 акции във всеки един от шестте включени града: София, Видин, Велико Търново, Пазарджик, Русе, Сливен.

В хода на дискусията Димитър Тодоров – координатор на доброволците на „ДНЕС”, запозна присъстващите с натрупания над пет години опит в работата на Движението в областта на човешките права, като представи конкретни примери от постъпили случаи в   приемната  на Движението в Русе и страната. На участниците в дискусията бяха раздадени екземпляри от брошурата "Аз знам своите права", издадена от Движение „ДНЕС” със съдействието на Агенцията за хората с увреждания.

 

25.04.2014 г.751