Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” – Шумен пита ...
„ДНЕС” – Шумен пита КАТ за липсващи знаци на опасни участъци, пътна полиция ще засили контрола

„ДНЕС” – Шумен пита КАТ за липсващи знаци на опасни участъци, пътна полиция ще засили контролаДоброволците на Гражданско движение „ДНЕС” в Шумен сигнализираха за поредния пътен инцидент на разклона за с. Дибич по пътя Шумен – Каробат. С писмо до Областната дирекция на МВР те поставиха искания за смяна на пътните знаци и за ответна реакция от КАТ.

„Пътят е много натоварен, по този маршрут минават и училищните автобуси за селата Дибич, Друмево и Ивански, Смядово, Риш.  На разклона спират и междуградските автобуси, където слизат пътниците за с. Дибич. Затова изпратихме сигнал до КАТ Шумен, откъдето ни отговориха, че ще засилят контрола върху водачите на МПС”, съобщи Меглена Димитрова – областен координатор на доброволците на „ДНЕС”.

Предлагаме на Вашето внимание отговора на Захари Крумов – ИФЗ началник сектор „Пътна полиция”, ОД на МВР – Шумен:

Във връзка с Ваше писмо, получено в сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Шумен, Ви уверявам, че от служители на сектора беше извършена проверка на пътната сигнализация в района на кръстовището на път ІІ-73 Шумен – Карнобат с общински път SHU2189/ІІ-73, Шумен – Радко Димитриево / Добрич – Илия Блъсково / SHU1192 – разклона за с. Дибич, от която беше установено, че преди кръстовището от двете страни има пътен знак „В24” – забранено изпреварването, и пътен знак „В26”, с който е ограничена скоростта за движение до 70 км/ч. С цел недопускане на нарушения на ЗДвП и пътно-транспортни произшествия в района на посоченото от Вас кръстовище ще бъде засилен контрола от наша страна върху водачите на МПС.

 

08.12.2014

 


264