Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” – Стара Загор...
„ДНЕС” – Стара Загора настоява Ески джамия да си остане музей на религиите

„ДНЕС” – Стара Загора настоява Ески джамия да си остане музей на религиитеВ Стара  Загора се проведе среща дискусия, организирана от граждански сдружения и организации на тема :  Предложенията за промяна на закона за вероизповеданията и по-конкретно, поправката която ще позволи на Главно мюфтийство да придобие Ески джамия в Стара Загора. 

На срещата присъстваха представители на областната управа, зам. кметът на общината,  общински съветници и лидери на политически партии. От Гражданско движение „ДНЕС”  – Стара Загора присъстваха областния координатор на доброволците на Движението Живко Христакиев  и членове на координационния съвет. 

В момента Ески джамия е музей на религиите и е архитектурно исторически паметник с голяма историческа стойност свързан с 8 000 хилядната история на гр. Стара Загора. 

Всички изказали се твърдо се обединиха около идеята, музеят на религиите да си остане като такъв и за напред, без каквато и да е промяна на статута му. 

Участниците в срещата приеха отворено писмо, което по предложение на „ДНЕС” ще бъде изпратено до всички местни медии и до всички депутати от старозагорски МИР. 

"ДНЕС" 05.10.2013


349