Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” – Стара Загор...
„ДНЕС” – Стара Загора настоява за пълна прозрачност при реализацията на проектите за подобряване на градската среда.

„ДНЕС” – Стара Загора настоява за пълна прозрачност при реализацията на проектите за подобряване на градската среда.На 30.06.2014 г. в Община Стара Загора се проведе обществено обсъждане, организирано от кмета Живко Тодоров. 

Предмет на обсъждането е предстоящата през 2015 г. реализация на два проекта, свързани с подобряване на градската среда – кварталите „Самара” и „Три чучура Север”, на обща стойност 5 млн. лева. За финансиране кмета предлага вземане на дългосрочен инвестиционен заем с максимален размер 3 млн. лева. 

На обсъждането присъстваха и участваха координатори и доброволци на ГД „ДНЕС”. В свое изказване, областният координатор господин Христакиев - подкрепи мотивите на кмета и подчерта, че всичко това е необходимо, но тъй като се прави с публични средства, поиска целият етап на проектиране, одобрение, теглене на заем и разходване да става при пълна прозрачност и контрол от страна на гражданите.

Кметът и общинският съветник г-жа Кръстева подкрепиха това предложение и обещаха мащабна разяснителна кампания и пълна прозрачност.

 01.07.2014 г.

 


341