Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” - Ардино прод...
„ДНЕС” - Ардино продължава да работи за запазване на традициите в района

„ДНЕС” - Ардино продължава да работи за запазване на традициите в районаНа свое събиране доброволците от организацията на „ДНЕС” в Ардино отчетоха направеното от тях през летните месеци и обсъдиха неотложните за решаване проблеми.

Общинският координатор Емил Хаджиев сподели, че съгражданите им вече са свикнали да търсят съдействието на доброволците на „ДНЕС”, тъй като винаги получават помощ и разбиране. Гражданските проблеми получават чуваемост и заради лесния достъп до институциите в общината.

Доброволецът Стефан Николов изрази мнение, че наистина хората споделят дори  обикновени битови проблеми, за които искат компетентна помощ или съвет. „На никого  не е отказана помощ и съдействие, извършва се постоянна комуникация с гражданите”, уточнява той.

„На 12 и 13 септември в града под Белите брези се събраха стотици хора от цялата страна, както и гости от чужбина, за да празнуват заедно. Уважението към традициите е въпрос на самоуважение. Спазването на традициите говори за сериозността и отговорността ни пред нашата гражданска и културна идентичност. Решени сме заедно да продължаваме традициите, за да има приемственост при поддържането, укрепването и развитието на нашата ценностна система”, споделя Стефан Николов като пожела повече такива празници и срещи.

По традиция по време на избори доброволците на „ДНЕС” в Ардино ще следят за нарушения в изборния ден.     

 

02.10.2014

 


1581