Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” - Смолян орга...
„ДНЕС” - Смолян организира тържество в „Дома за стари хора” – село Фатово, общ. Смолян

„ДНЕС” - Смолян организира тържество в „Дома за стари хора” – село Фатово, общ. Смолян"ДНЕС – Смолян организира тържество в „Дом за стари хора с отделение за лежащо болни” – село Фатово.

Изключително емоционално възрастните хора и персоналът от дома приеха представителите на „ДНЕС” – Смолян. Координаторът Ралица Данчева поздрави всички присъстващи с хубавия български празник, който символизира началото на пролетта и възраждащата се надежда и им пожела здраве и дълголетие, какъвто е символът на усуканите бели и червени конци.

Поздравът на народната певица Златина Узунова, която е член на Координационния съвет на „ДНЕС”, разшени сърцата на възрастните хора. Изключително сърдечният персонал на дома поведе хоро и с много настроение включи домуващите. Членовете на Съвета вързаха, специално изработените мартеници и на лежащо болните, които бяха благодарни за жеста и споделиха, че рядко външни хора се сещат за тях.

 

Съвместно със социалния работник и възрастна жена от дома в ролята „Баба Марта” бе организиран и проведен конкурс за най-добра гозба.

Тържеството завърши с поздрав на родопска народна песен от една от гласовитите домуващи.

"ДНЕС” – Смолян се обръща към широката общественост с молба по-често да се сещаме за възрастните хора, които имат нужда от нашето внимание и уважение.

 

04.03.2012

 


534