Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” и „Нов живот”...
„ДНЕС” и „Нов живот” питат: Кои са най-острите проблеми на Кърджали?

„ДНЕС” и „Нов живот” питат: Кои са най-острите проблеми на Кърджали?Гражданско движение „ДНЕС” в Кърджали заедно с вестник „Нов живот” започнаха допитване до кърджалийци с въпрос „Кои са най-острите проблеми, които новоизбраният кмет на Кърджали трябва да реши”. Във връзка с инициативата на сайта на „Нов живот” в лявата колона /www.novjivot.info/ е пусната анкета, която вече набира интерес и гласове. Възможно е да изберете до четири от предложените отговори.

Паралелно с он-лайн проучването над десет доброволци на движението в Кърджали от вчера предлагат на гражданите чрез анкетни карти да отговорят на същия въпрос. Можете да ги срещнете по централния булевард „България” и градските паркове. Анкетни карти могат да се попълнят и в централата на движението на булевард „Беломорски” 87 а.

Нашето желание след приключването на допитването да представим резултатите на новоизбрания кмет на Кърджали, каза координаторът на „ДНЕС” Димитър Илчев. Анкетата ще продължи до 29 септември. Целта е да решим най-важните и наболели проблеми на град Кърджали, очертани от хората в общината. Да ги поставим остро и да изискаме да бъдат решени в разумен срок. Освен на кмета, вотът на кърджалийци ще бъдепредставен и пред органите на регионалната и местна власт в Кърджали.

Желаем мнението и гласът на хората на Кърджали да стигнат до кмета на общината, за да събудим гражданското общество и му дадем активно да участва в местното самоуправление, каза Илчев.

Инициативата на Гражданско движение „ДНЕС” започна в национален план наскоро под надслов „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община”. В страната тя се провежда съвместно с медиите в над 30 града, във всички областни центрове.

Чрез допитването в цялата страна ДНЕС и регионалните медии продължават диалога с управляващите, чрез който общинските администрации наистинат да станат институции, чуващи гласа на хората.

 

Източник: "ДНЕС" и в. "Нов живот"


6367