Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” и Община Кърд...
„ДНЕС” и Община Кърджали заедно разрешават проблемите на града и гражданите

„ДНЕС” и Община Кърджали заедно разрешават проблемите на града и гражданитеКоординационният съвет на "ДНЕС"–Кърджали проведе работна среща със заместник-кмета на Общината Елисавета Кехайова. Целта на срещата беше да се обсъдят проблемите на Кърджали, поставени от жителите на града по време на националната анкета на ДНЕС „Да определим и решим заедно проблемите в нашата община” и да се направи равносметка на постигнатото. ДНЕС напомни за все още нерешения проблем с бездомните и безпризорни кучета, които създават страх и паника сред гражданите на Кърджали. На дневен ред е и проблемът с безразборното паркиране на автомобили в центъра на града, за което ДНЕС писа в началото на август до кмета Хасан Азис.

Двете страни в срещата изразиха взаимна надежда в скорошното приключване на ремонтните дейности на пътните артерии в града и в кратки срокове да бъдат решени поставените проблеми. Заместник-кметът Елисавета Кехайова определи срещата като конструктивна и предаде желанието на местната власт на Община Кърджали да продължат работа с представителите на гражданите в лицето на Гражданско Движение „ДНЕС”. Тя покани координационния съвет на „ДНЕС”- Кърджали да участва в Седмия европейски екологичен фестивал, организиран съвместно с Европейската комисия, „Европейски екологичен фестивал” и Община Кърджали.

В писмо до кмета Хасан Азис и на срещата с неговата заместничка Координаторите ни изказаха своята благодарност за обновяването на пътната маркировка в Кърджали и за стореното от Общината за откриването на новия парк „Арпезос”. „ДНЕС”внимателно следи предизборните обещания, дадени от местните управляващи в Кърджали. Като гражданска организация не само критикуваме, но и адмирираме добрите и общополезни дейности на общинското ръководство, които добпринасят за подобряване качеството на живот в града, се казва още в писмото на Движението до кмета Хасан Азис.


4611