Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” пита: Кои са ...
„ДНЕС” пита: Кои са основните проблеми на Вашия град?

„ДНЕС” пита: Кои са основните проблеми на Вашия град?Гражданско движение „ДНЕС” стартира традиционното си допитване във всички областни градове на т.нар. граждански референдуми  "Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община!".

На база проведени анкети и срещи с гражданите ще се обобщят основните и най-важни за решаване проблеми, които се поставят на вниманието на народните представители от съответния избирателен район, кметовете, областните управители, председателите на общинските съвети и на групите в тях. (Виж ТУК резултати от предходното допитване)

Целта на проучването е да се групират проблемите на общината, като се започне от глобалните и се стигне до конкретните. За всеки ще се търси реално решение с помощта на експерти и специалисти от ГД „ДНЕС - ОБЩЕСТВО СРЕЩУ ПРОИЗВОЛА“. Идеята е инициативата да подкрепи местните управляващи за вземане на правилните управленчески решения след спечелване на изборите, а не да се конфронтира с тях.

Анкетите се осъществяват с помощта на доброволците на „ДНЕС” от областните организации на движението, както и със съдействието на регионалните медии.

Всеки желаещ може да се включи в допитването до 30 септември 2015 г. на следните адреси
(кликнете върху съответния град, за да отворите електронната анкета):

 1. София
 2. Благоевград
 3. Бургас
 4. Варна
 5. Велико Търново
 6. Видин
 7. Враца
 8. Габрово 
 9. Добрич
 10. Кърджали (в. "Нов живот", долу вляво)
 11. Кюстендил
 12. Ловеч
 13. Монтана
 14. Пазарджик
 15. Перник
 16. Плевен
 17. Пловдив
 18. Разград
 19. Русе
 20. Силистра
 21. Сливен
 22. Смолян ("Отзвук.нет", долу вдясно) или facebook.com/DNES-Smoljan
 23. Стара Загора или nikak.bg (долу вдясно)
 24. Търговище
 25. Хасково
 26. Шумен
 27. Ямбол, Стралджа и Елхово

Във всички областни градове допитването до гражданите се извършва и чрез анкетни листове, разнасяни от доброволците на „ДНЕС” на оживени възлови места, както и в приемните на "ДНЕС".

 


6339