Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” съдейства за ...
„ДНЕС” съдейства за получаването на обезщетения при продажбата на частни имоти от Община Рила

„ДНЕС” съдейства за получаването на обезщетения при продажбата на частни имоти от Община РилаОт няколко месеца организациите на „ДНЕС” в Кюстендил и Рила работят по обезвъзмездяването на собствениците на земи, продадени от кмета на град Рила. Както вечеинформирахме, доброволците на Движението ще съдействат на ощетените граждани до окончателното разрешаване на случая. 

Вече се проведе поредната среща с групата граждани, чиито земи са продадени на частна фирма, и на които „ДНЕС” оказа съдействие, сигнализирайки за нередностите областния управител. Присъстващите бяха запознати с резултатите от извършената проверка по случая от областния координатор на „ДНЕС” Огнян Иванов, който разясни, че засегнатите от продажбата лица могат да подадат документи в Общинска служба по земеделие гр. Рила за обезщетяване с общинска земя. До този резултат се стигна след поредица от срещи и преговори на доброволците от „ДНЕС” в Кюстендил и Рила с кмета на Рила Георги Кабзималски, които обеща  да обезщети хората с равностойна общинска земя. 

Доброволците на „ДНЕС” в Рила поеха ангажимент пред гражданите да им окажат съдействие, както при подаване на документите, така и на всеки етап до окончателното решаване на проблема.

 


985