Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС”-Видин пита ми...
„ДНЕС”-Видин пита министъра на транспорта защо не се изгражда обещания Интермодален терминал в града

„ДНЕС”-Видин пита министъра на транспорта защо не се изгражда обещания Интермодален терминал в градаОрганизацията на „ДНЕС” във Видин изпрати писмо до министъра на транспорта Ивайло Московски с копие до народните представители Иван Иванов, Михаил Миков, Владимир Тошев и Станислав Атанасов относно изграждането на Интермодален терминал в града.

Повод за писмото на „ДНЕС” е обещанието на министър Московски, направено при посещението му във Видин на 17 март т.г., за изграждане на Интермодален терминал, чийто проект е бил предвиден за два месеца, а самото изграждане да се осъществи за две години. Доброволците на „ДНЕС”, обаче, остават разочаровани, когато на среща със заместник-областния управител на област Видин Огнян Ценков разбират, че обещаното проектиране все още не е извършено, а изграждането на Интермодален терминал – Видин няма да се осъществи. В писмото си „ДНЕС”-Видин настоява за информация по отлагането.

 

Пълен текст на писмото:

 

Уважаеми господин министър,

         На 17.03.2015 г. във Видин Вие поехте ангажимент, като обявихте, че в нашия град ще бъде изграден Интермодален терминал, чийто проект ще бъде готов за два месеца, а самото изграждане ще се осъществи за две години.

От разговор, проведен със заместник-областния управител на област Видин г-н Огнян Ценков на 24.06.2015 г. разбрахме, че обещаното от Вас проектиране за период от два месеца  все още не е извършено, а изграждането на Интермодален терминал – Видин, което обявихте за срок от две години, няма да се осъществи. Всичко това предизвиква у нас възмущение от разминаването между думи и дела.

Настоятелно Ви молим да ни изпратите писмена информация по горепосочения проблем.

Надяваме се на Вашата коректност, каквато се очаква от представител на държавната власт.

С уважение:

Красимир Михайлов

областен координатор на „ДНЕС“


4801