Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „Общество на пострад...
„Общество на пострадалите от произвола на монополите и мобилните оператори” стартира и в Добрич

„Общество на пострадалите от произвола на монополите и мобилните оператори” стартира и в ДобричНа 21.02.2011г. в Добрич Гражданско движение ДНЕС даде пресконференция, на която обяви старта на поредната си инициатива „Общество на пострадалите от произвола на монополите” в града. На нея присъстваха областният координатор – адвокат Даниел Алексиев, Божан Мирчев и Ани Николова – членове на Координационния съвет и Йордан Димитров – пострадал. 

Това е поредната национална инициатива, която бе инициирана от самите граждани, подкрепили подписката „Срещу произвола на монополите”, каза адвокат Алексиев. Той съобщи, че по време на подписката хората са подавали сигнали за безобразията на монополистите в оранжеви книги „Бий тревога! Сигнализирай ДНЕС”. Само за три месеца са постъпили над  16 000 сигнала от цялата страна. Голяма част от тях са били и срещу мобилните оператори, допълни областният координатор. Хилядите сигнали и жалби, както и подкрепата от над половин милион граждани и стотиците доброволци, изявили желание да помагат безвъзмездно, са били сериозен мотив за създаване на „Общество на пострадалите от произвола на монополите”. Основната цел е да се помага на гражданите при решаване на конкретните им проблеми, свързани с действията или бездействията на монополистите, в резултат на които те биват ощетени. 

Алексиев каза още: „От днес, всеки, който счита себе си за измамен или ощетен, ще може да дойде при нас и да получи правна консултация, да разбере повече за правата си, за това с кои институции трябва да комуникира и какво точно да изисква от тях.  

В Добрич гражданите ще могат да получават безплатни правни консултации от адвокат Даниел Алексиев всеки понеделник и сряда от 14.00 до 16.00 ч. на бул. „25 септември” № 48, вх. Б.

 


1050