Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / „Патриотично“ безсил...
„Патриотично“ безсилие! >> Султанка Петрова нямала вина за ниските пенсии, а НОИ

„Патриотично“ безсилие! >> Султанка Петрова нямала вина за ниските пенсии, а НОИЗам.-социалният министър Султанка Петрова прехвърли изцяло вината за намаляването на пенсиите на 30% от възрастните хора на НОИ. "Промяната на формулата е направена без обществено обсъждане”, призна тя в предаването „Здравей, България”.

„Експерти от НОИ правят анализ на ефекта от промяна на формулата за изчисление на пенсиите. Нека да ги изчакаме и да видим какво ще е тяхното заключение”, призова Петрова. Тя не можа да обясни защо вместо увеличаване на пенсиите, както обещават ОП, се стига до намаляване.

 

„Аз не съм специалист по тези въпроси. Отговарям за други политики, като например за активния живот на възрастните хора”, каза социалната зам.-министърка. Тя започна да говори за обучение на хората цял живот, за социалните дейности на хората в пенсионна възраст.  

 

Попитана как при минимална пенсия възрастните мъже и жени могат да бъдат активни, Петрова отговори, че се грижат за тези хора, като им се представят храни и им се доплаща отоплението. Тя обеща, че след като НОИ направят анализ на ефекта от промяната на формулата за изчисление на пенсиите, ще дискутира отново темата.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Признание за провал! >> Бисер Петков: 37% от хората ще получават по-малки пенсии

Каква пенсионна система? Това си е чиста пирамида!

Няма такава държава! >> Новата пенсионна формула ощетява 37% от осигурените


93347