Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / „Професионалистът“ К...
„Професионалистът“ Каракачанов ни въоръжава* >> Нови американски F-16 и F-18 и израелски F-16 са новите хитове на модернизация на ВВС

„Професионалистът“ Каракачанов ни въоръжава* >> Нови американски F-16 и F-18 и израелски F-16 са новите хитове на модернизация на ВВСНови Ф-16 от САЩ, Ф-18 от „Боинг“, нови „Юрофайтер“ от Германия и модернизирани Ф-16 от Израел са новите възможности за модернизация на Военновъздушните ни сили. Към тях може да прибавим и френския ”Рафал”, за който военният министър Красимир Каракачанов упомена пред медиите.

В кръга на избора остават още „Грипен“, употребявани Ф-16 от Португалия и САЩ и „Юрофайтер“ от Италия.

За новите F-16 и F-18 коментарите са излишни. Тук въпросът опира единствено да средствата,у които трябва да бъдат осигурени за закупуването им и които засега са химера.

Дума за предлаганите F-16 от Израел стана и преди месеци. Фрог писа, че като качество тези самолети са били по-добри от португалските им събратя, но не са намерили  място в съревнованието между старите участници в конкурса за изтребители на ВВС.

Приказките за "Рафал" започнаха, след като президентът Румен Радев пилотира френски изтребител по време на посещението си във Франция.

Ако всичко върви по мед и масло и не станем свидетели на на нови временни парламентарни комисии, политически трикове и социални приказки против армията от типа "Марешки" през 2020-2021 г.  ще имаме нови самолети. А до летенето с нови изтребители ще разчитаме само и единствено на братушките от РСК да ни оправят петнадесетте МиГ-29 срещу 81 млн. и отгоре, за да пазим небето си.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/