Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „Спрете цензурата!“,...
„Спрете цензурата!“, скандират пред БНТ протестиращи срещу новите правила за паркиране в София пред сградата на националната телевизия

„Спрете цензурата!“, скандират пред БНТ протестиращи срещу новите правила за паркиране в София пред сградата на националната телевизияС маски тип „домино“ протестират пред сградата на Българската национална телевизия участниците в организирания от Движение „ДНЕС“ и фейсбук групата „Не, на данък паркинг!“ ПОХОД НА СПРАВЕДЛИВОСТТА. Маските символизират прикриването от страна на националната медия на истината за „синя зона“ в София. Множеството, събрало се пред БНТ, издигна лозунги „Спрете цензурата“ и „Излезте да ни видите“.

 

Повод за недоволството срещу БНТ бе едностранчивото отразяване на проблема с паркирането в столицата, като в ефира на медията неколкократно беше дадена думата на представителите на Общината, а гражданите не получиха възможност да представят аргументите си срещу новите правила за паркиране. За случая беше сезиран и Съветът за електронни медии.

 

„Тук са тези, които избират и дават право на властта да бъде в студиото, а нас ни държат на улицата. Искаме да ни допуснат до студиото, очи в очи с представителите на властта. Протестите ще продължат, докато бъде чут гласа на гражданите”, каза пред сградата на БНТ Галя Николова от „ДНЕС”. „Господа от телевизията, излезте да ни видите колко сме”, викаха събралите се граждани.

 

Походът на справедливостта тръгна днес, 5 октомври 2012 г., от сградата на столичния Административен съд, а по-късно спря пред Столична община. С мълчаливо присъствие пред съда и с шумни освирквания и скандирания повече от 1000 граждани протестираха срещу незаконната и социално несправедлива наредба за паркиране в София.

 

В подкрепа на гражданите, в похода се включиха и множество популярни личности, сред които музикантите Силвия Кацарова и Данчо Караджов, актьорът Христо Чешмеджиев.

 

„ДНЕС” и „Не, на данък паркинг!” настояват за преразглеждане на Наредбата за организация на движението в София, отмяна на привилегиите на служителите на Столична община за безплатно паркиране, премахване на данък „паркинг” за живеещите в центъра на столицата и гарантиране на правата на хората с увреждания за преференциално паркиране.


4648