Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "ДНЕС" пробива с кр...

"ДНЕС" пробива с кръгли маси""ДНЕС" пробива с кръгли маси". Под това заглавие в. "Преса"  публикува обширен репортаж за инициираната в столичния хотел Рила дискусия по представената наскоро  инициатива на Гражданско движението "ДНЕС"  - Гражданска доктрина „ЕДИННА БЪЛГАРИЯ“. Предлагаме по-долу цялата статия:   

Гражданска доктрина „Единна България“ще пише Движението за национално единство и спасение (ДНЕС), което доби популярност с битката си срещу монополите в енергетиката. 

Учредителите се събраха вчера в столичния хотел „Рила“, за да предложат идеите си за преодоляване на кризата в страната. Сред тях бяха лидерът на „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев, математикът проф. Михаил Константинов, журналистите Иван Гарелов и Иван Такев, експертът по национална сигурност Славчо Велков, певиците Янка Рупкина и Силвия Кацарова, актьорът Христо Чешмеджиев, композиторът Дани Милев, секретарят на БЛС д-р Димитър Ленков, политологът доц. Мария Пиргова, икономистът проф. Чавдар Николов и др. 

Движението се готви за маратон от кръгли маси, на които ще се опита да намери отговорите на най-наболените проблеми в обществото. Темите за дебатите са пет - „ Държавата на хората“, „Върховенство на закона“, „Просперираща нация“, „Качествен и сигурен живот за хората“ и „Най-доброто, което можем“. До дни "ДНЕС" ще пусне интернет сайт, където ще събира предложения. 

„Ще поставим основни приоритети в центъра на вниманието на политиците. Искаме да чуем гласа на гражданското общество“, заяви председателят на "ДНЕС" Анжелика Цокова. 

Проф. Михаил Константинов се обяви вчера за закриване на Великото народно събрание.

Други поискаха формацията да прерасне в партия. Доц. Мария Пиргова посочи за подходящ лидер д-р Константин Тренчев, който обаче отказа офертата. „Трябва да се обединим около една национална доктрина, а не около личности“, отбеляза шефът на КТ „Подкрепа“и допълни, че идеите не трябва да остават само на хартия.


542