Гражданско Движение ''ДНЕС''

Трифонов: Бруталният случай с Евгени Марчев показа зловещата истина, че на тази власт ѝ пука само за собственото ѝ оцеляване!

Трифонов: Бруталният случай с Евгени Марчев показа зловещата истина, че на тази власт ѝ пука само за собственото ѝ оцеляване!Всяка една такава власт е излишна

Съботното нощно фейсбук изявление, прекъснало филмчетата по bTV и Nova, показа пълната несъстоятелност на тази власт.

Обърканият и неадекватен министър-председател заяви следното:

„Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи, когато се хвърлят бомби по тях. (...) Протестирайте, колкото искате, но пазете полицаите. (...) Имаме и ранен полицай вече. Те също са хора. 5 са вече полицаите.“

Министър-председателят говори за някакво имагинерно насилие над полицаи с бомби, но и дума не обели за жестоко пребития студент по право Евгени Марчев, което всички видяхме. Нито дума в съботното му нощно изявление, нито дума вчера, нито дума и днес.

Явно министър-председателят си мисли, че бруталното полицейско насилие ще си остане скрито зад колоните на Министерски съвет.

Всъщност, приемете това за метафора - властта си мисли, че всяко нейно безобразие може да бъде скрито. Скрито зад някоя колона, скрито зад някой зайчарник с магнолия отпред, скрито зад някоя офшорка, скрито в някое нощно чекмедже.

Но полицейското насилие над Евгени не може да бъде скрито. Видяхме го всички, има го във фейсбук, и то заснето от няколко различни гледни точки. Показаха го и по телевизиите.

Та, питам: Премиерът не го ли е видял? Шефът на МВР не го ли е видял? Главният секретар на МВР не го ли е видял? Главният прокурор не го ли е видял?

Един български студент е жестоко пребит и отведен да припада в полицейското управление, вместо да му се окаже спешна медицинска помощ. И няма оставка на полицаите, няма оставка на шефа на МВР, няма оставка на главния секретар на МВР, няма разследване от главния прокурор, няма и думичка от министър-председателя.

Има само цинично и арогантно бягане от отговорност.

Бруталният случай с Евгени Марчев показа зловещата истина, че на тази власт й пука единствено за собственото й оцеляване, не й пука за българските студенти, не й пука за българските граждани.

А всяка една такава власт е излишна.

 

Слави Т. Трифонов

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Политолог: Партията на Слави Трифонов е в "А отбора" за следващия парламент

Мая Манолова е алтернатива на сегашното управление на България

Слави Трифонов: Време е за избори, протестът е спонтанен

Слави Трифонов: Погазва се конституцията с атаката срещу Президентството! ВИДЕО >>

 

 


130377