Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 10 години стигат...,...
10 години стигат..., г-жо Фандъкова!

10 години стигат..., г-жо Фандъкова!Коментар на Добринка Новинска

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Йорданка Фандъкова се кандидатира за кмет на София за рекорден четвърти мандат. Решила го е след анализи... Решила го заради хората. Бойко така е решил...!

„Щастливата“ вест бе обявена по време на проверка на отсечка от третия лъч на метрото, чието строителство по стар Фандъков обичай няма да приключи в срок!

Питате ли се с какви очи Фандъкова се кандидатира отново? Питате ли се отде това нахалство, на какво отгоре.. и колко още?

Знаем, паниката и безизходицата раждат безумия, безумни решения, безумни кандидатури!

Г-жа Данче е пораженческа кандидатура, обречена на неуспех, точно толкова колкото са „видимите“ резултати от нейната дългогодишна работа.

Три недели няма да ни стигнат да изброяваме забавянията, абсурдните проекти, скъпите изпълнения на обществени поръчки, ремонтите на ремонтите, презастрояването в кварталите за сметка на зелените площи, разбитите улици и булеварди, влошаващите се условия за живот, заради мръсния въздух и трафика.

"София е моят град, тук съм израснала, тук съм отгледала дъщеря си", каза Фандъкова, която седи в кметския стол вече от 10 години. Ако спечели надпреварата на 27 октомври, ще се окаже един от най-дълго управлявалите градоначалници, а столицата в последните години се разраства с много бързи темпове и проблемите ѝ стават все повече и то не без участието на кметицата. Населението на София се увеличи значително заради вътрешната миграция, детските градини се оказаха твърде малко за малчуганите, новото строителство превзема все повече зелени площи, което е повод за непрекъснати протести, задръстванията са ежедневие, паркингите са малко, въздухът е един от най-мръсните в Европа.

Дефакто, нищо не успя да свърши г-жа Фандъкова за три мандата, та сега е в нужда от четвърти. Чувства се длъжна да довърши... НЕзапочнатото!

Фандъкова знаеше с какво се заема още преди да се прицели в поста за пръв път. Като градоначалник тя може да се „похвали“ единствено с разширението на метрото, което е построено основно с европейски средства.

Малко направи Йорданка Фандъкова... и много остана! Факт!

 


 

Пренаселени квартали, които с бързи темпове продължават да растат, като от "Манастрирски ливади" например пак не могат да се доредят да запишат децата си в детски градини.

Настилките по улиците са с ужасно качество и се преремонтират за сметка на данъкоплатците.

Маршрутите на градския транспорт са с неадекватно разписание и не обслужват както трябва съответните натоварени точки на града.

Софиянци продължават да негодуват от лошите ремонти на знакови пространства в центъра на София. Те трябваше да са сред "черешката на тортата" на поредния управленски мандат на Фандъкова в София, но вместо това те се превърнаха в основен източник на негативи за кмета.

Официално ремонтите приключиха повече от година след започването им и отново официално - работата по тях не е свършена добре. Такива емблематични места за София като градинките "Кристал", "Св. Климент Охридски" (до Народното събрание), част от ул. "Московска", бул. "Васил Левски", ул. "Граф Игнатиев" се оказа много зле ремонтирани.

За некачествено изпълнение на строителя Столичната община наложи строги санкции, а Фандъкова замрази договора с "ПСТ Груп", докато не бъдат отстранени констатираните проблеми като калпаво фугиране, използването на некачествени материали, както и проблеми с нивелацията на настилката, заради които в градинките се образуват локви при дъжд.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" стана тема на подигравки в социалните мрежи, а общественото недоволство доведе до подмяна на част от одобрените преди това от общината елементи от новия вид на центъра като злополучната водна стена на пл. "Гарибалди" и "перките на акули", които трябваше да отделят трамвайното трасе от пешеходното пространство на улицата. Заради промяна на проекта за ремонт на релсите по ул. "Граф Игнатиев" беше повдигнато и обвинение срещу един от заместниците на Фандъкова – Евгени Крусев, който подаде оставка заради скандала. Сега новите колчета отново ще се плащат от гражданите. Цената им възлиза на над 53 хил. лева. Докога? И това, разбира се, не е всичко!

Докога... ще ги търпим!? >> Пореден човек се преби на

Ремонтът на "Графа". След счупени глави, кметът разпореди: Да се махнат "акулите"


Поредни разкрития за завишени цени при закупуване на съоръжения в Северния парк станаха факт последната седмица. Люлки, пейки и катерушки са закупени на нереални цени, като отново явно обществената поръчка изпълнява "наша фирма".

Многократно постъпваха оплаквания, че в Западния парк строителните дейности са зарязали доникъде и стоят зейнали изкопи насред алеите.

В "Овча купел" гражданите не спират да сигнализират общината за презастрояване и лошо качество на улиците. За сметка на това не се прави нищо, за облекчаване на трафика в центъра или да се работи за подобряване на качеството на въздуха.

Но пък си имаме тротинетки, за които кой знае кой е гушнал яко парички.

Ще си имаме и аквапарк за Коледа.

Монтират се и се демонтират пейки за хиляди левове, водни стени, които приличат на надгробни плочи и слушаме за всичко това само оправдания.

Трябва ли ни още 4 години такъв кмет? Да не говорим за съмнителните препарати, които най-вероятно се изливат в пречиствателните станции на язовир Искър. Може да се окаже, че пием и отровна вода. Познайте защо? Пак заради това, че някой наш е спечелил конкурс за изпълнение на обществена поръчка, за нещо, което не само е ненужно, но може да се окаже и вредно!

Безобразията нямат край. Обзорът на тези 10 години управление на Фандъкова доказва само едно. Тя не само не би трябвало да се кандидатира за четвърти път, ами да няма очи да се покаже пред хората, а още по малко - да дава обещания. Наглостта за ГЕРБ обаче не е порок, тя е факт!

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

А ние, граждани, ще спим ли?

Фандъкова - една неуспяла русалка

Провал Фандъкова, провал! >> Защо Столичната община цяло лято не успя да смени "перките" по ул. "Граф Игнатиев"

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Поредна драма от общинската немарливост! >> Жена пострада заради „перките“ на „  Графа  “, мъжът и ги разби

Очаквано! >> Жена си счупи главата в новите ограничители на „Графа”

Абсурдите по ”Графа” продължават - шахта в дърво

След Бойко... и Йорданка с нова автомагистрала „Граф Игнатиев“

Резилът няма край...! >> Магистрални ограничители вместо "перки" и колчета-пешки по "Графа"

Бюджетна разсипия: Още ремонти в центъра на София официално приключиха некачествено

София – лош, много лош град за живеене

Рекетът на Фандъкова >> Паяците в София се увеличават

Нечувана наглост след потопа* >> Фандъкова: Шахтите не бяха изчистени на 100%, но проблеми с оттичането нямаше

Луди пари за ремонт на ремонта >> София ще ремонтира ...

Хаос* >> Идеалният център на София - в ремонт от 2 юли ...

Промяна в движението в София заради ремонт на релсов път ...

Ремонти, хаос и... пак ремонти* >> Ремонтът на ул. Граф Игнатиев ...

Поредният некачествен ремонт предстои > Нова тапа в София ...

Кмете, защо не се возите на тролей 7, питат от "Спаси София" 

 

Резултат от изображение за плочките на витоша Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображение за водна стена гарибалди

Разбитите прескъпи плочки на бул."Витоша" Пореден абсурд – надгробна плоча на пл. "Гарибалди"?

 

Очаквано! >> Жена си счупи главата в новите ограничители на „Графа”

Жена си счупи главата в новите ограничители на „Графа”

 . Image result for 10 години стигат,... г-жо Фандъкова!

 


111598