Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / 10 задържани след на...
10 задържани след най-масовия протест в Габрово

10 задържани след най-масовия протест в Габрово10 са били задържани за носене на опасни предмети на символичните КПП-та към пл. "Възраждане" в Габрово, преди съботния протест, съобщи полицията.

"У тях са намерени 4 бокса, 2 ножа и две метални палки. Някои бяха и без документи за самоличност. Обясняват, че носят предметите за лична защита, но това може би са лица, които търсят провокация", обясни шефът на жандармерията старши комисар Красимир Добрев. На нарушителите са съставени актове за административно нарушение и по-късно са освободени.

Съботният протест в Габрово бе и най-масов. Според органите на реда в него са се включили около 2000 жители. Малка част от тях са били от други градове, не са пристигали организирани групи. Комисар Добрев отрече информацията, тръгнала сред протестиращите, че коли с различна от габровската регистрация са били спирани на входовете на града.

 

Съботният протест в Габрово бе и най-масов. Според органите на реда в него са се включили около 2000 жители.

По време на протеста и традиционното шествие няма хулигански прояви и унищожено държавно или общинско имущество.

За втора поредна вечер жандармерията свали каски и щитове пред демонстрантите в знак на толерантност. Плътният кордон бе изграден на подхода към улица "Батак", където има няколко цигански къщи. "Бяхме разположили полицаи антиконфликт без шлемове и при нарочна заповед жандармеристите свалиха щитове и каски. Това беше посрещнато с одобрение, дори получихме цветя", каза комисар Добрев. Той благодари на десетките габровци, които опитаха да успокоят множеството, което настояваше да бъде пропуснато да премине по маршрута си.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Поредният протест в Габрово премина спокойно при засилено полицейско присъствие

МОДЕЛЪТ "ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ" изби в цигански побои и протести в Габрово. 12 години един клан управлява града

Със скандирания ,,Оставка" и освиркване посрещнаха вицепремиера Томислав Дончев в Габрово ! Сблъсъци между демонстранти и жандармерия

 

 

 


 


96155