Гражданско Движение ''ДНЕС''

100% МВР

100% МВРКоментар на Зора Ангелова 

Жестоко убийство беляза началото на сезона в Слънчев Бряг. Поредното. 54-годишен бизнесмен беше хладнокръвно разстрелян в центъра на курорта. С опасност за живота е 22-годишната му приятелка

Всичко е точно и няма място за паника според шефовете в МВР. Някакъв ревнивец изпразва цял пълнител докато наоколо се разхождат туристи с бебешки колички. Свистят гуми като в екшън филм. Впечатлени руснаци си мислят, че са в някой бандитски квартал на Чикаго. Линейки и полиция пристигат по някое време. Положението е овладяно, но стотици чужденци не могат часове наред да се приберат по хотелите и се чудят филм ли се снима. Все пак показен разстрел не се вижда всеки ден.

Какво пък толкова. Убийства стават навсякъде, успокоява ни първият човек на държавата...Гледайте сериали. Гледайте „От местопрестъплението“, гледайте стотиците криминални екшъни, продуцирани от Холивуд.

Важното е, че навсякъде е тихо, пълна тишина е..  Валери Симеонов се бори с шума. Затваря и отваря дискотеки, докато държавата се тресе и пропада от ден на ден.  И Николина Ангелкова е там. Тя пък воюва с къмпингуващите, а Холивуд й е втори дом. А  Босът на полицията Валентин Радев е в очакване на подкрепление от Румъния и Полша. Нещата са ,,под контрол“. Нали целите Западни Балкани са под контрол. Мир и любов. Гарантирано от погаления от папата. 

Всичко ни е наред в държавата, в курортите, на улиците и най-вече в институциите, които се грижат за нашата сигурност. Всеки министър и министерство си върши работата ,,стриктно и ефикасно“. Върховите и ,,успешни“ резултати се отчитат  постоянно по всички  медии, по срещи, по партийни събрания в села и градове.

Пълно щастие и покой за съсипващата се от работа власт  няма. Но все ще се намери някой да направи опит да дестабилизира държавата и да урони престижа на Бойко Борисов и неговия отбор от батмани, даващи мило и драго за просперитета и благото на Родината.

Миналата седмица  тръбата от Москва изсипа поредната порция провал за нашия Херкулес , преди това навеждането пред евролидерите отиде на вятъра, дълго рекламираната инициатива за Западните Балканисе провали с трясък, а междувременно за зла премиерска участ в страната не стихват скандалите от всякакво естество и калибър.

 Жега. Убийства. Кръв. Престъпност. Хаос след хаос. А лятото тепърва започва и скандалите тепърва предстоят.

Най-страшното е обаче, когато започнем да броим труповете  и жертвите... Когато осъзнаем, че освен бедност около нас се шири престъпност. НА -ВСЯ-КЪДЕ!

Ето по тази тема не обича да го питаш и да отговаря бившият гл. секретар на МВР и настоящ премиер. Нали на него и на Цветанов силата уж им беше  в разнищване на престъпленията и престъпниците. Нали той - Борисов е на власт от 2001 год. Но очевидно  на думи и само за пред журналистките е това.

Всяка година от 2007-а насам докладът на ЕК съдържа убийствени критики на тема престъпност. От Брюксел до втръсване напомнят, че в България разкрити знакови убийства няма, че мерките които се взимат от нашите органи в борбата с битовата и криминална престъпност са обречени на пълен крах, въпреки многократните предизборни обещания на т.нар. патриоти и ГЕРБ за ченгета във всяко село

Обобщено – МВР не работи! Отдавна и от години.

Престъпност и пак престъпност. Повсеместна и навсякъде! Битова, криминална, икономическа. Разграбени и унищожени стотици села от цигански банди и всякаква друга паплач. Грабежи, убийства и изнасилвания под път и над път.

Престъпленията остават неразкрити, а извършителите ненаказани. Отгоре на всичко затворници бягат необезпокоявани от затворите и си живеят спокойно между нас. Всичко това - в държавата на Бойко, където приоритетът е уж общественият ред и сигурност.

А критиките към себе си от МВР възприемат като посегателство към националната сигурност. Най-вероятно по тази причина и най-нагло си приписват заслуги и върховни резултати.  През 2017-та МВР отчита, че не е разкрила само едно-единствено умишлено убийство... ?! Става въпрос за показното покушение на шефа на спецзвеното в НАП „Фискален контрол“ и бивш полицай Иво Стаменов. Само да припомним, че той  бе прострелян посред бял ден на централната столична ул. „Дунав“. Представяте ли си каква наглост! И безочие. При толкова неприключени знакови убийства от 1990 г. досега да казваш, че само едно не е разкрито.

Според статистиката убийствата през м.г. са се увеличили с 20% спрямо броя им през 2016 г. От общо 95 регистрирани са разкрити 94.

Това е рекорд. Почти 100% разкриваемост. Е,  да живее българският гений в Министерството на вътрешните работи! Да живее МВР !

Това не е виц.

Това е гигантски параван. Зад него е тоталният провал, безобразната, хаотична и безрезултатна системата.

Бойко Борисов може да „консултира“ колкото си иска вътрешните министри в последните 10 години. Това обаче не ни гарантира, че докато пътуваме по бул „България“ някой от куршумите, предвидени за бизнесмена Петър Христов няма да попадне в случаен минувач. И това голямо убийство не е разкрито. И стотина други. Има обаче  версии, съвещания, конференции, симпозиуми, на които се обсъжда престъпността и мерките срещу нея... И така година след година. Все едно и също.
А сега си вземете семейството и се отдайте на слънцето и морето, на всички прелести които предлага нашата „стабилна и сигурна“ държава!  И стискайте палци да ви застигне стомашен вирус, а не куршум.

Да живее МВР и нашият Бойко ! Господ здраве и живот да им дава!


Вижте още коментари по темата ТУК:

България - раят на стабилността и спокойствието

Съседите знаят ли какво се крие зад затворената врата?

В "спокойна" България, в която заливат с киселина

„Мистър 10 процента“ и мутрите – пионерска дружина на фона на днешните си събратя

На един юмрук разстояние

За честта на едно ченге... или за кожата на един полицай

НА ОРУЖИЕ??? ДО ТАМ ЛИ Я ДОКАРАХМЕ?

17 години битка на Борисов с престъпността – 17 години мисия неуспешна!

Атентатите на властта – директен билет към прокуратурата

Бъчварова, събуди се! Хората се избиват по улиците

ДНЕС В ДЕСЕТ ИЗРЕЧЕНИЯ: Не всичко е точно в тази държава

Време е за Крумовите закони!

Мутренски времена

„Обичайното“ вчера

ВМЕСТО ДЕЙСТВИЯ – СТАТИСТИКА. ВТРЪСНА НИ!


65080