Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 1000 души са пред Ад...
1000 души са пред Административния съд в организирания от „ДНЕС“ и „Не, на данък паркинг!“ ПОХОД НА СПРАВЕДЛИВОСТТА

1000 души са пред Административния съд в организирания от „ДНЕС“ и „Не, на данък паркинг!“ ПОХОД НА СПРАВЕДЛИВОСТТАС черни ленти през очите гражданите засвидетелстваха вярата си в 
справедливото решение на столичния Административен съд по 
заведения от „ДНЕС“ иск срещу наредбата за паркиране в София

 

Около 1000 души са се събрали на мълчаливо присъствие пред сградата на столичния Административен съд, по време на първото съдебно заседание по заведения от „ДНЕС“ иск срещу скандалната наредба за паркиране в София.

 

Делото беше заведено на 4 юни т.г., а основните аргументи на вносителите са, че Наредбата за организация на движението в Столична община противоречи на множество нормативни актове, вкл. на Конституцията на РБ, Закона за местните данъци и такси, Закона за движение по пътищата, Закона за обществените поръчки и др.

 

С черни ленти през очите, като символ на безпристрастността на Темида, запалени свещи и плакат „ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАШАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!” гражданите засвидетелстват своята вяра и надежда в правосъдието.

 

С протестиращите са популярните попизпълнители Силвия Кацарова и Данчо Караджов, които влязоха в съдебната зала, за да изслушат аргументите на спорещите страни. В съдебната зала са още Анжелика Цокова и Силвия Робова от Движение „ДНЕС“, Емил Йотов и Гергана Владкова от фейсбук групата „Не на данък паркинг“ и адвокатът на „ДНЕС“ по делото Апрахам Бенлиан.

 

Силвия Кацарова и Йордан Караджов подариха като „нота бене” на уважаемите съдии реплика на антична статуя на Темида с вечния символ-везната на безпристрастността.

 

Мълчаливото присъствие пред административния съд даде старт на организирания от Движение „ДНЕС“ и фейсбук групата „Не на данък паркинг“ ПОХОД НА СПРАВЕДЛИВОСТТА, чиито следващи точки на протест ще са пред сградата на Столична община и пред Българската национална телевизия. Там протестиращите ще демонстрират срещу липсата на диалог и чуваемост между гражданите и общинската администрация, както и срещу цензурата, която националната телевизия налага по темата за паркирането в София.


4647