Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 15-ти пореден ден на...
15-ти пореден ден на протести на майки и граждани: Автошествие блокира центъра на София

15-ти пореден ден на протести на майки и граждани: Автошествие блокира центъра на София15-ти пореден ден на протести на майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани в центъра на София с настояване вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка. Днес демонстрацията бе под формата на моторизирано шествие из почти цялата столица. Автомобилното движение в центъра на София бе затруднено заради протестното шествие, което тръгна от бул. "Цар Освободител". Десетки автомобили с надписи "Системата ни убива" и с развети черни знамена се движиха по маршрута.

"Докато не получим оставка, няма да спрем, защото не може да продължава това политическо безхаберие. Тръгваме от тук, по "Раковска", НДК, след това "Сливница", Орлов мост. Искаме повече хора да ни видят и да разберат, че не сме се отказали", заяви една от участничките в протеста пред БНР.

По-рано днес Аделина Банакиева от организаторите на протеста каза, че вече не разчитат на българското правителство, а единствено на европейските институции за подкрепа.

"Днес е започнало подписването на европейската конвенция за защита правата на човека. Това, в което вече сериозно се съмняваме, че речта на омразата от устата на висш държавен служител, категорично нарушава тези права и нашето правителство не взе мерки това да не се случва", каза тя.

 

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК

 

Източник: https://dnes.dir.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

81% от българите смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка

Протестът срещу Валери Симеонов прераства в автошествие 

ОСТАВКА на Валери Симеонов! 14-ти ден протестни шествия. Подкрепа и от Лондон

13-ти ден на протести на майките: „Всеки ден ще е така до оставката“

12-та вечер родителите на деца с увреждания протестират

 

Image result for протест, майки, автошествие Image result for протест, майки, автошествие

 

 

 

 

 
 

 


80633