Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 16 трудно подвижни х...
16 трудно подвижни хора са били превозени до урните от доброволци на

16 трудно подвижни хора са били превозени до урните от доброволци на "ДНЕС"16 трудно подвижни хора са дали своя вот на изборите за представители на Европейския парламент от Република България

с помощта на 7 доброволци, организирани от Гражданско движение „ДНЕС” в Габрово и Дряново. Това информират от организацията.

5 сигнали за нарушения са получени в приемната на "ДНЕС".

 

"Нарушенията са свързани със задържане на удостоверенията за легитимност на наблюдателите, представляващи „ДНЕС“ в Трявна и Севлиево, искане на имена и лични данни от представители на ПП „АТАКА“ в Габрово, и липсващи лепенки върху малката кутия за отрязъците след гласуване в секции № 72 и 73 в Габрово.

 

7 доброволци се отзоваха на призива на Гражданско движение „ДНЕС” и дойдоха с личните си автомобили в гражданската приемна на движението в Габрово и при общинския координатор в Дряново да помагат на трудно подвижни самотни възрастни хора и граждани с опорно двигателни и зрителни проблеми в нашата област, като им осигуриха безплатен превоз до секциите за гласуване на изборите за представители в Европейския парламент от Република България.

 

До 17:00 ч. 16 граждани в общините Габрово и Дряново потърсиха и получиха доброволческа помощ от Гражданско движение „ДНЕС”.

 

От РИК-Габрово вчера излязоха с решение, че действията на представители на "АТАКА", свързани с получаване на информация за имена на наблюдатели в СИК, не са нарушение на закона.


1234