Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / 4 загинали и 22 ране...
4 загинали и 22 ранени за два дни в Пловдивско! КАТ започва масови проверки по пътищата

4 загинали и 22 ранени за два дни в Пловдивско! КАТ започва масови проверки по пътищатаНа 14 август в Пловдив ще се проведе извънредно заседание на Областната комисия по безопасност на движението, идват столични експерти

4-ма загинали и 22-ма ранени в рамките на два дни в Пловдивска област. Това е печалната равносметка от войната по пътищата за последния уикенд. Усложнената пътна обстановка стана причина за предприемане на редица спешни мерки както от страна на Областната дирекция на полицията, така и от Държавната агенция "Безопасност  на движението по пътищата".

"Насищаме с полицейски екипи автомагистрала "Тракия" и първокласните пътища в областта. Екипите на "Сигма" ще бъдат насочени към вътрешността на града, където да контролират движението. През август трафикът е много интензивен. Движението е изключително натоварено заради хората, които отиват на почивка щъм нашето Черноморие или в някоя съседна държава. От друга страна имаме и голям поток от гастърбайтери, които се прибират от Европа към Турция. Те пресичат България, след като са пътували дни наред, изморени, с намалена концентрация. Реакциите им са забавени, много от тях не почиват достатъчно, бързайки да се приберат в родината и заспиването на пътя може да се окаже фатално не само за водача и спътниците му, но и за други участници в движението" коментира за TrafficNews директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. Спряна е и отпуската на шефа на "Пътна полиция" - Пловдив до второ нареждане. Планирани са и специализирани опрерации с различните районни управления в Пловдив и областта. Предстоят проверки за алкохол, наркотици, превишена скорост и други нарушения. 

На 14 август по искане на Държавната агенция "Безопасност  на движението по пътищата" в Пловдив ще се проведе извънредно заседание на Областната комисия по безопасност на движението на която ще бъдат набелязани допълнителни мерки за овладяване на ситуацията. 

От началото на годината в област Пловдив са регистрирани 371 пътнотранспортни произшествия с 27 загинали и 476 ранени. В сравнение с миналата година броят на катастрофите е намалял с 67, загиналите са с 1 по- малко, а ранените - с 98. 

 

Източник: https://trafficnews.bg/


109026