Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 81% от българите смя...
81% от българите смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка

81% от българите смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставкаОгромно мнозинство от българите иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказванията му за майките на деца с увреждания. Според национално представително проучване на "Галъп интернешънъл" 81% от анкетираните са на мнение, че вицепремиерът трябва да освободи поста, който заема. Едва 15% са на обратното мнение, а останалите не могат да преценят.

По въпроса за оставката на правителството има отчетливо разделение в обществото, като мнозинство от 56% подкрепят кабинета на Бойко Борисов. Един от трима или 34% от участниците в допитването са „за“ нови парламентарни избори, а останалите не могат да отговорят.

Мнозинството от 64% смятат, че и Бойко Борисов е отговорен в ситуацията около Валери Симеонов, а 31% са на противоположната позиция. Останалите се затрудняват да отговорят.

Единствено привържениците на Обединените патриоти смятат, че вицепрмеиерът Валери Симеонов няма защо да подава оставка. Обратната е картината при симпатизантите на ГЕРБ - над 50% „за“ и около 40% - „против“. В този въпрос, разбира се, се отразява не само оценката за конкретния скандал, а и генералното отношение на попитаните за участието на Симеонов в политиката, се казва в анализа на социологическата агенция. 

"Обществото очевидно трудно ще приеме пасивност от страна на премиера и търси от него отговорност като ръководител на правителството. Българите явно очакват уволнение и забавянето носи щета за Борисов",допълват от "Галъп интернешънъл".

 

Социологическият сондаж е проведен в дните между 27 октомври до 2 ноември около разгара на арестите в Държавната агенция на българите в чужбина.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://clubz.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ОСТАВКА за Валери Симеонов от Лондон

Искат оставката на Симеонов и в Пловдив

ОСТАВКА!* >> Българи в Лондон излизат в подкрепа на майките на деца с увреждания

13-ти ден на протести на майките: „Всеки ден ще е така до оставката“

Докога ще се занимаваме с Валери...?! След като отговорният да го има или не е Борисов! А... другите проблеми в държавата?! (ОБНОВЕН) 

Майки излязоха на протест и в Свиленград


80601