Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / 9000 полицаи ще охра...
9000 полицаи ще охраняват балотажа

9000 полицаи ще охраняват балотажаМВР разполага с достатъчен ресурс от служители при необходимост те да бъдат изпратени в региони и места, където има повишен риск от купуване на гласове. Това обясни старши комисар Тодор Гребенаров, заместник-директор на Националната полиция:

"Съставът, който пряко ще бъде ангажиран с охраната на изборния процес, са около 9000 полицаи. И на база анализ на риска се пренасочват сили и средства както за визуално наблюдение на изборния процес и около секциите, така и за оперативно обезпечаване".

Гребенаров обясни, че и между двата тура има подадени сигнали за опити за купуване на гласове в различни региони на страната:

"Колегите работят по места. Всеки един получен сигнал веднага се докладва в Прокуратурата и се изпълняват в пълен обем указанията от компетентната прокуратура, на която територия е подаден сигналът".

В София полицаите, които ще бъдат ангажирани с охраната на втория тур на изборите, са около 1600. Красимира Стоядинова от СДВР коментира:

"Абсолютно същите полицейски служители ще бъдат ангажирани както в изборните места, така и в Общинската избирателна комисия. Общо ангажираните ще бъдат 1659".

 

 

Източник:https://m.fakti.bg/


116021