Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / А какво стана с имот...
А какво стана с имотите...? >> Министър Ангелкова се похвали със стратегия за балнео и СПА туризма

А какво стана с имотите...? >> Министър Ангелкова се похвали със стратегия за балнео и СПА туризмаРазработваме продуктова стратегия за развитие на балнео и СПА туризма. Поставяме акцент и върху здравния туризъм, защото потенциалът на България в тази област е огромен. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на дискусионна кръгла маса „Туристически район „Родопи“ – балнеология и екотуризъм“ в с. Баните, предаде БГНЕС. 

Форумът се организира съвместно от община Баните и Министерството на туризма. Акцент в работата на ведомството е популяризирането на създадените 7 балнео- и СПА дестинации. Вече е налична дигитална карта на дестинациите, предстои да бъдат направени брошури, които да допринесат за популяризирането на дестинациите и за привличането на инвестиции в този специализиран туристически продукт. 

Министерството на туризма стартира изпълнение по проект ЕДЕН, с който ще бъдат избрани нови пет малко познати дестинации в областта на здравния и балнеотуризма в България, съобщи още Ангелкова. До 30 юни 2019 г. в министерството се приемат документи за кандидатстване. 

През февруари стартирахме инициативата „Естествено в България” и обявихме 2019-а за година на вътрешния туризъм, коментира още министърът.  Родопският регион предлага изключителни възможности за разнообразни видове туризъм-СПА, планински, еко, кулинарен и др. Пампорово е с най-висок ръст на туристите тази зима, илюстрира министърът. 

60 на сто от посетителите в курорта са българи, 40% са- чужденците. Хилядите гости на Пампорово трябва да видят уникалните места, които са в близост като община Баните, даде пример Ангелкова. И уточни, че комбинацията на СПА и планинския туризъм с 8-те културно-исторически дестинации, които ведомството разработи, се надгражда и допълва цялостната туристическа услуга. В момента подготвяме нова инициатива, която предвижда в един ден през летния сезон музеите да бъдат с вход свободен, информира министърът и прикани кметовете от Родопския регион да се включат. 

Важно за развитието на здравния туризъм е предстоящото посещения на представители на германските здравни каси и възможностите за подписване на споразумения с тях, заяви министърът. Родопският регион ще бъде включен сред възможните места за лечение у нас. Министърът посочи още, че има интерес към инвестиции в комплекс в Баните от Якутския регион. 

В последните 3 години – от 2015 година до 2018 година, ръстът на приходите от международен туризъм е 34%, а увеличението при посещенията на чуждестранните туристи е 31 на сто. Имаме рекорд в броя на реализираните нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла, като през миналата година са близо 27 млн. 

Акцент в работата ни е и привличането на инвестиции, като министерството разработи инвестиционна карта, каза министър Ангелкова. Тя информира, че предстои второ нейно издание и призова кметовете да дадат предложения на проекти за инвестиции.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/hot/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Брутални лъжи! ОСТАВКА! >> С лични пари и от татко министър Ангелкова е купила имоти за над 1 млн. лв.

Нагъл, та нагъл...! Нагли, та нагли...! И Цветан, и Бойко, и целият наш ГЕРБ !

Пламен Георгиев: Излизам в отпуска, докато проверяват имотите ми

Невиждана наглост закриляна от Борисов и властта >> Пламен Георгиев: Всичко съм обяснил за терасата. Точка по въпроса!

Как ли не! >> В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки..., ама по-скоро дълги отпуски заради "Апартаментгейт"

WC цирк! >> Валери Симеонов със загадка: Министър на Борисов е купил 142 кв. м апартамент за 61 000 лева. Кой е той?

Лепкава кал поглъща властта: Валери Симеонов щракна и туристическата лейди Ангелкова в "Апартаментгейт"!


98612